Cagliari vs Sassuolo • Rekraketer
Annons
Speltips
Serie A

Cagliari vs Sassuolo

Cagliari förlorade premiären och går mot ännu en bottenstrid i Serie A. Sassuolo är stärkta efter vinsten mot Inter i förra omgången.

Avspark: 26 aug 00.00
Annons

Cagliari var på vippen att åka ut ur Serie A i fjol och ser ut att gå mot en ny strid i bottenskiktet av tabellen efter ett förhållandevis svagt transferfönster. Sassuolo har vind i seglen och adderat ett flertal spännande namn till en redan intressant trupp. Efter segern mot Inter i premiäromgången (1-0) kommer gästerna med gott självförtroende till uppgörelsen på Sardinien.

Hemmalag

Cagliari rosade verkligen inte marknaden i fjol. Klubben slutade till sist på en blygsam sextondeplats i tabellen med endast 39 poäng på 38 matcher. Laget säkrade nytt kontrakt med bara fyra poängs marginal ned till sjuttondeplacerade Crotone och behöver höja sig flera nivåer för att göra den här säsongen till en trevligare och mindre smärtsam resa. Cagliari har försökt att förstärka försvaret under sommaren med den forne Liverpool-mittbacken Ragnar Klavan och kroatiske veteranen Darijo Srna samt adderat tidigare Napoli-spelaren Leonardo Pavoletti till anfallslinjen. Men det är samtidigt inga värvningar som på papperet ska kunna ge Cagliari det lyft i tabellen som de så väl behöver. Tränaren Rolando Maran får klara sig utan skadade Luca Ceppitelli och avstängde Joao Pedro i mötet med Sassuolo.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Sassuolo slutade i mittenskiktet av tabellen i fjol. Till slut blev det en elfteplats med 43 inspelade poäng på 38 matcher. I år höjer klubben ribban och kan känna sig nöjda med truppen efter ett synnerligen omtumlande och intensivt transferfönster. Klubben har förvisso tappat hela sju (!) spelare med Matteo Politano och Francesco Acerbi i spetsen. Men samtidigt har kvalitet inkommit i form av bland annat Federico Di Francesco, Kevin-Prince Boateng och danske talangen Jens Odgaard samt inlånade Milan-mittfältaren Manuel Locatelli. Sassuolo kan med andra ord höja blicken den här säsongen och ställa in siktet på den övre halvan av tabellen. I bortalaget saknas endast Federico Peluso i matchtruppen på grund av skada.

Fem senaste matcherna

Statistik

Cagliari har inte lyckats vinna mot Sassuolo på de tre senaste matcherna. Senaste mötet lagen emellan på Sardegna Arena slutade 2-1 till Sassuolo.

Cagliari vann bara 32 procent av sina hemmamatcher förra säsongen.

Sassuolo gjorde mål i 79 procent av sina bortamatcher i fjol.

Cagliari blev mållösa i 53 procent av sina hemmamatcher under fjolårssäsongen.

Sassuolo vann 37 procent av sina bortamatcher förra säsongen.

Speltips

Enligt spelmarknaden och oddssättningen borde Cagliari vinna matchen. Men ett gästande Sassuolo bör betraktas som favoriter. Bortalaget har en bättre trupp (som blivit spetsad ytterligare under sommaren) och rejält med medvind efter den oväntade hemmasegern mot Inter. Cagliari famlar i mörkret och har inte alls hittat rätt på sin temporära hemmaarena. Därmed är inte ens hemmafördelen någonting för nye tränaren Rolando Marans mannar att luta sig mot. Allting talar likväl för en tajt uppgörelse där Sassuolo mest troligen kniper segern med uddamålet. Men för att säkra upp spelas Sassuolo med handikappet AH (0.0) i matchen på Sardegna Arena. I händelse av ett oavgjort resultat får vi därmed hela insatsen tillbaka.

Djävulens advokat

Cagliari och Sassuolo är två lag som förväntas landa på den nedre delen av tabellen. De tidigare mötena lagen emellan har varit förhållandevis jämna tillställningar. Och även om Sassuolo inte har förlorat mot Cagliari på ett och ett halvt år går det inte att avläsa alltför mycket av lagens respektive öppningsmatcher i Serie A. Cagliaris förlust mot Empoli är förvisso ingenting att hänga i julgranen. Samtidigt stod Sassuolo för en riktig bragd mot förhandsfavoriterna Inter. Men med tanke på de båda lagens knapphändiga offensiv kan ett ledningsmål för Cagliari vara förödande för spelad lina. Sassuolo behöver hitta det första målet för att sedan kunna förlita sig fullt ut på defensiven.


Publicerad: 26 augusti 2018 klockan 13:35

Speltipset
Tips
2 (AH 0.0)
Avspark
26 aug 20.30
Resultat
Push
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

2.04

Odds

Plusmeny
Heerenveen vs Feyenoord
BLGM1 000 kr1.57
AZ Alkmaar vs Vitesse
1 + Ö 3.5500 kr3.40
Fulham vs Burnley
1 (AH 0.0)1 000 kr1.42
Viitorul Constanta vs FSCB
1 (AH +0.5)1 000 kr1.45

Dela vidare!

Kommentera nedan!