Celta Vigo vs Leganes • Rekraketer
Annons
Speltips
La Liga

Celta Vigo vs Leganes

Celta Vigo kan närma sig en Europa-plats i tabellen i händelse av seger. Ett skadedrabbat Leganes behöver poäng för att lyfta ur bottenstriden.

Avspark: 14 dec 00.00
Annons

Celta Vigo har siktet inställt på toppen av tabellen i La Liga efter två raka segrar i ligaspelet. En ny seger skulle innebära att klubben närmar sig en Europa-plats. Leganes undvek nedflyttning med en placering i fjol och ser ut att få ännu en tuff resa mot att säkra nytt kontrakt i den spanska högstadivisionen. Men laget har fått upp viss fart på sistone och kan skapa en lucka ned till kvalstrecket om den fina formen fortsätter.

Hemmalag

Celta Vigo inledde säsongen starkt (två segrar på de tre första i ligan) och har nu hittat tillbaka till formen efter några kärva höstmånader. Två raka ligasegrar (senast borta mot Villarreal) har stärkt klubbens hopp om att kunna utmana om en Europa-plats. Just nu ligger laget på en elfteplats i tabellen med 20 poäng på 15 matcher. Tränaren Miguel Cardoso förfogar över en ordinarie matchtrupp utöver Mathias Jensen som eventuellt missar matchen mot Leganes på grund av skada.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Leganes har äntligen börjat att plocka poäng efter en tung inledning på säsongen med fem raka utan seger. Laget är obesegrat i de fem senaste ligamatcherna och har vunnit två av de tre senaste. Därmed har Leganes klättrat i tabellen och tagit sig upp till en sextondeplats med 17 inspelade poäng på 15 matcher. I truppen saknas skadade Alexander Szymanowski, Ezequiel Muñoz, Michael Santos och Recio. Dessutom är duon Allan Nyom och Rubén Pérez avstängda.

Fem senaste matcherna

Statistik

Celta Vigo har verkligen fått fart på hemmaspelet och gjort mål i hela 93 procent av ligamatcherna så här långt in på säsongen. Samtidigt snittar Leganes endast blygsamma 0.63 poäng per bortamatch i ligaspelet.

Celta Vigo har gjort minst 2 mål i de 3 senaste hemmamatcherna i ligaspelet.

Leganes har släppt in mål i 88 procent av sina bortamatcher i ligan.

För Celta Vigo har 4 av de 5 senaste ligamatcherna slutat med totalt över tre mål.

Leganes snittar totalt 2.50 mål per bortamatch i ligaspelet så här långt.

Speltips

Celta Vigo har en mer eller mindre fulltalig matchtrupp och vunnit två raka matcher i ligaspelet. Allra senast en moralstärkande bortavinst mot Villarreal (2-3) trots två sena reduceringar. I spetsen finns målfarlige anfallaren Iago Aspas som ligger delad trea i skytteligan med tio mål hittills i ligaspelet den här säsongen. Celta Vigo är det näst målrikaste laget av alla i serien (tjugoåtta mål så här långt) och har både självförtroende och motivation nu när luckan upp till topplagen har minskat drastiskt. Leganes har visserligen en fin svit efter att ha hämtat sig från den katastrofala inledningen på säsongen. Men med ett bekymmersamt skadeläge, besvärlig bortaform (bara en enda seger) och två avstängningar blir det tufft för bortalaget att fortsätta hålla defensiven intakt. Allting talar för att Celta Vigo kommer att få hål på sina motståndare. Därför spelas att det Celta Vigo gör minst två mål framåt i matchen på Abanca-Balaídos.

Djävulens advokat

Visst pekar det mesta mot att Celta Vigos fina målskörd får sig en fortsättning mot ett stukat Leganes. Men alla fyra matcher som tidigare spelats mellan Celta Vigo och Leganes har slutat med under tre mål gjorda totalt. I det allra senaste mötet lagen emellan tog Leganes hem en knapp uddamålsseger (1-0) på hemmaplan. Med tanke på bortalagets förhållandevis skärpta defensiv finns viss risk att Celta Vigo inte får hål på sina motståndare och öppnar upp matchen ännu mer. För Leganes har fyra av de fem senaste ligamatcherna slutat med under tre mål gjorda totalt.


Publicerad: 14 december 2018 klockan 20:16

Speltipset
Tips
1 (Ö 1.5)
Avspark
14 dec 21.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

2.00

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!