Chelsea vs Aston Villa • Rekraketer
Annons
Speltips
Premier League

Chelsea vs Aston Villa

Chelsea åkte på en oväntad förlust i London-derbyt senast och vill nu revanschera sig. Aston Villas segertåg fortsätter och klubben krigar nu om en plats bland de fyra främsta i tabellen.

Avspark: 28 dec 18.30
Annons

Chelsea har tappat fart på sistone efter en fin start på ligaspelet. Med endast en seger på de fyra senaste i ligan (3-0 hemma mot West Ham) måste Frank Lampards mannar resa sig för att inte halka efter ytterligare i toppstriden. Med ett nederlag mot London-rivalerna Arsenal (1-3) i den senaste omgången behövs en trepoängare för att slå sig in bland de fyra främsta i tabellen igen. För tillfället ligger Chelsea på en sjundeplats i tabellen med 25 poäng på 15 matcher.

Aston Villa är ett av höstens succélag i Premier League. Efter en nervdallrande avslutning på förra säsongen (kontraktet säkrades i slutskedet) har Jack Grealish och manskapet nu växlat upp och utmanar om en Champions League-plats efter den ruskigt starka hösten. Aston Villa har bland annat slagit Liverpool (7-2), Arsenal (2-0) och Leicester (1-0) hittills. Klubben är obesegrade i fyra raka ligamatcher och vunnit tre av de fyra senaste. Stärkta av segern mot Crystal Palace (3-0) senast tar Aston Villa sikte på en ny skalp mot ett Chelsea i gungning. Just nu ligger laget på en sjätteplats med 25 inspelade poäng på 13 matcher.

Aston Villa snittar totalt hela 14.83 skott per match i Premier League så här långt in på säsongen. Laget kliver över spelad lina i alla matcher i ligaspelet hittills.
Chelsea har släppt till över 9 skott i 2 av de 4 senaste matcherna i ligaspelet. I senaste ligamatchen borta mot Arsenal släppte Chelsea till hela 15 skott.
Aston Villa har skjutit flest skott av alla lag i Premier League sett till snittet per match. Totalt har klubben avlossat 194 skott på 12 matcher.
Chelsea har i snitt släppt till totalt 9.7 skott per match i Premier League så här långt in på säsongen.

Chelsea behöver kliva framåt i matchen för att få med sig en viktig seger. Något som kommer att öppna upp ytor för ett omställningsstarkt och skickligt Aston Villa som redan straffat storklubbar som Liverpool och Arsenal den här säsongen. Aston Villa har fint krut i bössan och har fått iväg hela 95 skott på de fem senaste matcherna i ligaspelet. Och även om Chelsea vanligtvis brukar hålla förhållandevis tätt bakåt ställs de nu mot ett av ligans mest formstarka och optimistiska lag. Ett uppumpat bortalag lär fortsätta sätta press och har gott om självförtroende. Därför spelas att Aston Villa får i väg över 9 skott i matchen mot Chelsea på Stamford Bridge.


Publicerad: 28 december 2020 klockan 12:41

Speltipset
Tips
2 (Ö 9.5 S)
Avspark
28 dec 18.30
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
1 500 kr (3U)

1.66

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!