Cheltenham vs Port Vale • Rekraketer
Annons
Speltips
League Two

Cheltenham vs Port Vale

Cheltenham skuggar topptrion i tabellen och har siktet inställt på att knipa en direktplats till League One. Port Vale har hittat formen och vill nu skapa marginal nedåt i tabellen.

Avspark: 7 mar 16.00
Annons

Cheltenham slutade på en sjuttondeplats i League Two förra året. Men den här säsongen har det gått betydligt bättre för klubben som nu är uppe och nosar på en direktplats till League One. Laget är inne i en fin formkurva (formstarkast av alla lag i serien sett till de åtta senaste) och har nu sex segrar i rad i ligaspelet. För tillfället ligger Cheltenham på en fjärdeplats med 63 poäng på 35 matcher. Med endast en poäng upp till en direktplats (och tre poäng upp till serieledning) är det helt klart ett hemmalag med motivation som går för sjätte raka segern. Något som skulle sätta klubben i en fin position.

Även Port Vale landade på den undre halvan av tabellen (tjugondeplats) i fjolårets upplaga av League Two. Men precis som i fallet med Cheltenham är klubben nu med i toppstriden den här säsongen. Laget ligger i dagsläget på en sjundeplats med 56 inspelade poäng på 35 matcher. Efter två raka kryss (allra senast 2-2 hemma mot Scunthrope) i ligaspelet behöver Port Vale knipa en seger snarast möjligt för att kunna bevaka positionen i tabellen och hålla undan för jagande Colchester United och Bradford City (en respektive två poäng bakom) i kampen om kvalplatserna för avancemang.

Cheltenham har klivit över spelad lina i 65 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet så här långt in på säsongen. Motsvarande siffra för Port Vale på bortaplan ligger på 56 procent.
För Cheltenhams del har spelet gått in i 5 av lagets 6 senaste ligamatcher på hemmagräs. Port Vale har passerat linan i de 4 senaste ligamatcherna och i 5 av de 7 senaste på bortaplan.
Cheltenham snittar totalt 3.06 mål per match i ligaspelet hittills. Port Vale snittar totalt 2.83 mål per bortamatch i ligaspelet.
Cheltenham har gjort mål i de 6 senaste hemmamatcherna och samtidigt släppt in mål i 76 procent av matcherna på hemmagräs. Port Vale har nätat i de 7 senaste bortamatcherna i ligan och släppt in mål i 78 procent av matcherna på bortaplan.

Två lag som krigar om uppflyttning smäller samman på Jonny-Rocks Stadium. En viktig sexpoängsdrabbning där segraren ur striden kommer att stärka positionen i toppskiktet av tabellen. Cheltenham har gjort minst två mål framåt i tre av de fyra senaste ligamatcherna på hemmaplan och kommer att kliva på framåt för att närma sig serieledningen. Samtidigt har Port Vale hittat nätet i 78 procent av bortamatcherna i ligaspelet och hållit nollan i endast 22 procent av matcherna. Här kan vi räkna med böljande, offensivt spel mellan två lag som ser en chans till uppflyttning efter starka säsonger i ligan. Här klickas överspel till generöst spelvärde.


Publicerad: 3 mars 2020 klockan 14:00

Speltipset
Tips
Ö 2.5
Avspark
7 mar 16.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr (1U)

2.05

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!