Chiasso vs Aarau • Rekraketer
Annons
Speltips
Challenge League

Chiasso vs Aarau

Chiasso har fortfarande en möjlighet att klara kontraktet i andraligan. Aarau måste hålla undan i toppen för att få en chans till avancemang.

Avspark: 23 maj 20.00
Annons

Chiasso har hamnat i en besvärlig sits med två omgångar kvar av den schweiziska andraligan. Klubben ligger sist i tabellen och behöver hitta minst en seger för att kunna ta klivet över strecket. Aarau landade i mitten av tabellen förra året. Men den här säsongen har gått betydligt bättre för laget som efter en fin period i ligaspelet senaste tiden ser ut att kunna nå en kvalplats om spel i högstadivisionen.

Hemmalag

Chiasso slutade på en åttondeplats förra säsongen med hela arton poäng ner till nedflyttningsplatsen. Det trots att laget fick poängavdrag på grund av regelbrott. Men den här upplagan av Challenge League har visat sig vara mer besvärlig för laget som rasat ihop totalt på slutet och bara vunnit två av de fjorton senaste i ligaspelet. Just nu ligger Chiasso därmed sist i tabellen på en tiondeplats med 33 inspelade poäng på 34 matcher. Med två omgångar och två poäng upp till säker mark finns det fortfarande hopp hos ett hemmalag som kommer att gå för segern mot topplaget Aarau.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Aarau har växlat upp några nivåer sedan fjolåret och har nu chansen att få spela om en plats i högstaligan. Laget inledde visserligen ligaspelet fruktansvärt svagt med förlust i de sex första matcherna. Men sedan dess har Aarau höjt sig. Klubben har bara en enda förlust i ligan sedan slutet av oktober och vunnit sju av de tio senaste. För tillfället ligger Aarau på en andraplats (kvalplats för spel om avancemang) med 58 inspelade poäng på 34 matcher. Med tanke på att Lausanne jagar (en poäng bakom) finns ingen anledning att slappna. Gästerna får inte komma hem tomhänta från mötet med Chiasso.

Fem senaste matcherna

Statistik

Tre av de fem senaste mellan Chiasso och Aarau har slutat med att båda lagen gjort mål. Allra senast slutade det dock endast 1-0 till ett för dagen hemmaspelande Aarau.

Chiasso har släppt in mål i hela 95 procent av lagets matcher i ligaspelet hittills.

Aarau har gjort minst 2 mål i de 4 senaste ligamatcherna på bortaplan.

Chiasso har hittat nätet i 75 procent av ligamatcherna på hemmagräs så här långt.

Aarau har hållit nollan i endast 18 procent av lagets bortamatcher i ligan.

Speltips

För Chiasso har spelet gått in i 76 procent av lagets ligamatcher på hemmaplan så här långt in på säsongen. Motsvarande siffra för Aarau på bortaplan i ligan är 71 procent. Hemmalaget behöver kliva framåt och hitta poäng (allra helst en seger) för att kunna lämna jumboplatsen i tabellen och ta klivet över strecket. Chiasso har släppt in mål i alla hemmamatcher i ligaspelet. Men samtidigt gjort mål i hela 76 procent av dem. Det att ställa mot ett formrusigt Aarau som hittat nätet i de tio senaste ligamatcherna och gjort minst två mål framåt på de fyra senaste i ligan. Två lag som har allting att spela för med två omgångar kvar möts i vad som väntas bli en frejdig och underhållande tillställning. Tre av de fem senaste mellan Chiasso och Aarau har slutat med att båda lagen hittat nätet. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Stadio Comunale.

Djävulens advokat

Visserligen bör Chiasso ha gott om motivation för att gå för seger i matchen mot Aarau. Och med tanke på att även bortalaget behöver poäng talar mycket för en öppen match. Men spelet har bara gått in i två av de fem senaste för Chiasso. Hemmalaget har även bara lyckats mäkta med totalt två mål framåt på de fem senaste matcherna i ligaspelet.


Publicerad: 23 maj 2019 klockan 08:32

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
23 maj 20.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.53

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!