Chicago Fire vs New England Revolution • Rekraketer
Annons
Speltips
MLS

Chicago Fire vs New England Revolution

Chicago Fire vill revanschera sig efter en riktigt svag fjolårssäsong i MLS. New England Revolution vill ta säsongens första bortaseger i ligan.

Avspark: 8 maj 02.00
Annons

Chicago Fire slutade näst sist i Eastern Conference förra året. Även den här säsongen har börjat skakigt för klubben som endast tagit två segrar hittills. New England Revolution slutade precis utanför slutspelsplatserna i fjol. Med hela sju förluster redan (1-6 mot Philadelphia Union senast) ser laget ut att gå en tung säsong till mötes.

Hemmalag

Chicago Fire var helt under isen under fjolårssäsongen av den amerikanska högstaligan. Klubben skrapade bara ihop åtta segrar totalt och slutade till slut näst sist i Eastern Conference. Upp till en slutspelsplats var det i slutändan hela arton poäng. Det här spelåret har börjat som det förra slutade. Chicago Fire har endast plockat två segrar och ligger just nu på en tiondeplats i Eastern Conference med 10 poäng på 10 matcher. För att haka på lagen ovanför i tabellen och börja bygga ett momentum krävs en seger. Laget får stödja sig mot den senaste ligamatchen på hemmaplan mot Colorado Rapids som slutade med en fin storseger (4-1).

Fem senaste matcherna

Bortalag

New England Revolution landade precis utanför slutspelsplatserna i fjol. Den här säsongen har gått tyngre för klubben som är segerlösa på bortaplan så här långt och bara vunnit en av de fem senaste (1-0 hemma mot New York RB för några veckor sedan) i ligaspelet. Just nu ligger New England Revolution sist i Eastern Conference på en tolfteplats med endast 8 inspelade poäng på 11 matcher. Om klubben ska få fart på säsongen behövs tre friska pinnar. Det för att även undvika att glappet upp till en slutspelsplats (för tillfället fyra poäng) blir alltför stor. Men frågan är hur pass hårt den tunga torsken borta mot Philadelphia Union senast har tagit.

Fem senaste matcherna

Statistik

Sex av de sju senaste matcherna mellan Chicago Fire och New England Revolution har slutat med att båda lagen har gjort mål. Allra senast slutade det 2-2 när New England Revolution hade hemmaplan.

Chicago Fire har gjort mål i 100 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet.

New England Revolution har släppt in mål i 81 procent av ligamatcherna hittills.

Chicago Fire har hållit nollan i endast 20 procent av ligamatcherna på hemmagräs.

New England Revolution snittar hela 4.60 mål totalt per bortamatch i ligan.

Speltips

För Chicago Fire har spelet gått in i 80 procent av lagets matcher på hemmagräs i ligaspelet så här långt in på säsongen. Även för New England Revolution är motsvarande siffra på bortaplan i ligan 80 procent. Hemmalaget gjorde mål i 82 procent av matcherna på hemmagräs i fjol och har hittat nätet i alla fem hemmamatcher hittills den här säsongen. Samtidigt har New England Revolution (som nätade i 79 procent av ligamatcherna förra året) gjort mål i 80 procent av lagets bortamatcher hittills den här säsongen. Två lag ur slags möts i vad som blir en intensiv sexpoängsdrabbning. Chicago Fire vill inte reprisera fjolårets bottenplacering och vill påbörja en klättring i tabellen. New England Revolution har siktet inställt på säsongens första bortaseger. Allting talar för en fartfylld tillställning mellan två lag som brukar bjuda upp till dans när de möts. I de fyra senaste matcherna (sex av de sju senaste) mellan lagen har det blivit mål åt båda håll. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på SeatGeek Stadium.

Djävulens advokat

Chicago Fire och New England Revolution trivs historiskt sett mot varandra. Men samtidigt befinner sig båda lagen i en formsvacka för tillfället. Gästerna åkte på en tung storförlust mot Philadelphia Union i den senaste ligaomgången. Och när inget av lagen har vind i seglen för tillfället kan det bli en låst matchbild där både Chicago Fire och New England Revolution backar hem och stänger bakåt för att i alla fall få med sig en poäng. Ett tidigt mål åt något håll behövs för att få fart på sammandrabbningen.


Publicerad: 8 maj 2019 klockan 07:33

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
8 maj 02.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.66

Odds

Plusmeny
Ajax vs Tottenham
2 (Ö 4.5 SPM)500 kr5.00

Dela vidare!

Kommentera nedan!