Chievo vs Ascoli • Rekraketer
Annons
Speltips
Serie B

Chievo vs Ascoli

Chievo jagar en snabb återkomst till Serie A efter fjolårsnederlaget. Ascoli missade chansen till uppflyttning i fjol och är ute efter revansch.

Avspark: 20 okt 15.00
Annons

Chievo åkte ur Serie A förra säsongen med dunder och brak. Till sist hade laget hela tjugoen poäng (!) upp till säker mark i tabellen. Nu vill laget studsa tillbaka upp i högstaligan med besked. Ascoli behöver vända trenden för att inte tappa mark efter två raka förluster (senast 0-2 hemma mot Pescara) i ligaspelet.

Hemmalag

Chievo imponerade knappast under fjolårssäsongen i den italienska högstaligan. Laget skrapade bara ihop tolv ynka poäng och fick se sig bli degraderade med stor marginal. Den här säsongen är tänkt att gå i revanschens tecken för en klubb som vill flyga upp till Serie A direkt. Men inledningen av hösten har varit kryssbetonad för ett Chievo som endast tagit två segrar totalt. Just nu ligger klubben på en tiondeplats i tabellen med 10 poäng på 7 matcher. En efterlängtad seger i målrika mötet med Livorno (4-3) senast har åtminstone gett medvind inför fortsättningen.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Ascoli slutade på en trettondeplats i Serie B förra säsongen och missade därmed chansen till spel om avancemang. Men den här hösten har laget inlett ligaspelet piggt och med fyra segrar på de fem första matcherna tog Ascoli verkligen tag i taktpinnen. Men nu har laget förlorat två raka matcher i ligan och behöver studsa tillbaka för att inte tappa position. För tillfället ligger Ascoli på en sjätteplats i tabellen med 12 inspelade poäng på 7 matcher. En seger borta mot Chievo skulle vara ett fint formbesked inför fortsättningen av säsongen.

Fem senaste matcherna

Statistik

Chievo snittar totalt 2.67 mål per hemmamatch i ligaspelet så här långt. Motsvarande siffra för Ascoli på bortaplan i ligan ligger på hela 3.33 mål per match.

Chievo har hittat nätet i 100 procent av lagets ligamatcher hittills.

Ascoli har släppt in mål i 100 procent av bortamatcherna i ligaspelet.

Chievo har hållit nollan i endast 14 procent av säsongens ligamatcher.

Ascoli har gjort mål i 71 procent av ligamatcherna så här långt in på hösten.

Speltips

För Chievo har båda lagen gjort mål i 100 procent av ligamatcherna på hemmaplan så här långt in på säsongen. Totalt sett har spelet gått in i 86 procent av lagets matcher i ligaspelet. För Ascolis del har båda lagen nätat i 67 procent av lagets bortamatcher i ligan. Två lag som vill uppåt i tabellen möts i vad som väntas bli en sevärd sexpoängsdrabbning. Chievo vill ta fart från segern senast för att haka på topplagen i tabellen. Ascoli måste vända trenden efter två raka förluster för att inte tappa position i toppen. Allting talar för en målrik historia mellan två lag som senast mötte varandra för två år sedan. Den matchen slutade 2-1 till ett även då hemmaspelande Chievo. Vi spelar att båda lagen gör mål i matchen på Stadio Marc’Antonio Bentegodi.

Djävulens advokat

Visserligen talar det mesta för att vi får se en böljande tillställning mellan Chievo och Ascoli. Men gästernas form är tveksam. Spelet har endast gått in i en av lagets fem senaste matcher i ligaspelet. Dessutom har laget blivit nollade i två raka matcher. Att Ascoli hittar nätet först skulle onekligen gynna spelet.


Publicerad: 20 oktober 2019 klockan 13:02

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
20 okt 15.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

1.80

Odds

Plusmeny
Bochum vs Karlsruher
Ö 2.51 000 kr1.60

Dela vidare!

Kommentera nedan!