Chievo vs Juventus • Rekraketer
Annons
Speltips
Serie A

Chievo vs Juventus

Chievo tar sats för att göra en mer lyckad säsong än i fjol. Juventus trampar gasen i botten direkt med Cristiano Ronaldo i spetsen.

Avspark: 18 aug 00.00
Annons

Chievo såg länge ut at gå mot nedflyttning till Serie B under fjolårssäsongen. Men efter en stark avslutning lyckades Verona-klubben (mot alla odds) säkra nytt kontrakt. Juventus har vunnit Serie A i sju raka säsonger och har nu förstärkt truppen ytterligare med bland annat Cristiano Ronaldo. Bortalaget vill få en så bra start som möjligt och kommer att explodera ur startblocken för att ta säsongens första trepoängare.

Hemmalag

Chievo krånglade sig till sist kvar i Serie A efter en imponerande slutspurt under våren. Klubben slutade på en fjortondeplats i tabellen med 43 poäng på 38 matcher och kunde säkra kontraktet med elva poäng ner till strecket. Trots en avsaknad av nyförvärv och trubbel utanför planen (ekonomiska skumraskaffärer med Cesena) siktar klubben på att prestera bättre under årets säsong. Nye tränaren Lorenzo D’Anna som ersatt Rolando Maran har satsat på ett formationsbyte (4-3-3 i stället för 4-3-1-2) för att ge en injektion. Men försäsongen har varit strulig för Chievo som förlorat och blivit mållösa i mötena med storlagen Napoli (0-2) och Hoffenheim (0-5). Till matchen mot Juventus kommer hemmalaget med en trupp helt fri från skador och avstängningar.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Juventus tog hem sin sjunde raka ligatitel i fjol och har verkligen klivit fram som giganterna inom den italienska fotbollen det senaste decenniet. Bucklan bärgades med fyra poängs marginal ner till ligatvåan Napoli och Juventus landade till slut på 91 inspelade poäng på 38 matcher. Under sommaren har truppen fått fin förstärkning i form av Cristiano Ronaldo, Emre Can samt en återvändande Leonardo Bonucci som ger backlinjen ytterligare spets och bredd. Tränare Massimiliano Allegri har nu siktet inställt på att ta hem en åttonde ligatitel och (äntligen) nå hela vägen i Champions League. En vinst i säsongens första match skulle ge laget välbehövlig fart framåt. Inför mötet med Chievo saknas Leonardo Spinazzola. Dessutom är Mattia De Sciglio och Medhi Benatia osäkra kort på grund av skadekänningar.

Fem senaste matcherna

Statistik

Juventus har inte förlorat mot Chievo i någon av de sexton (!) senaste mötena lagen emellan. Senaste matchen slutade 2-0 till ett även då bortaspelande Juventus.

Chievo har förlorat de 6 senaste mötena med Juventus på hemmaplan.

Juventus har hållit nollan mot Chievo i 6 av de 8 senaste mötena lagen emellan.

Chievo har bara gjort 1 mål på de 3 senaste matcherna.

Juventus har gjort minst 2 mål i de 5 senaste matcherna mot Chievo.

Speltips

Juventus är en maskin som forcerat fram genom Serie A i snart tio år utan att ha missat ligatiteln. Inför säsongen har tränare Allegri vässat truppen ytterligare och flera av nyförvärven (framför allt Cristiano Ronaldo) vill lämna avtryck direkt. Historiken lagen emellan samt aktuellt form- och truppläge talar för en förkrossande seger för ett inspirerat Juventus som kommer att trycka på framåt och starta säsongen på allra bästa sätt. Chievo har svårt att skapa i offensiven och läcker fortsatt bakåt mot bra motstånd. Något som inte minst visat sig under sommarens träningsmatcher. Därför spelas att Juventus vinner matchen med minst två måls marginal.

Djävulens advokat

En premiär kan alltid öppna upp för skrällmöjligheter. Och även om Juventus ska vara klasser bättre än ett Chievo i trubbel finns det alltid en möjlighet att spelet kärvar för de regerande mästarna. Bortalaget har förvisso fint facit mot Chievo historiskt sett. Men om hemmalaget lyckas fullt ut (med hjälp av publikstödet) finns risken att det blir en målsnål historia på Stadio Marc'Antonio Bentegodi. Dessutom har hela åtta av de tio senaste bortamatcherna för Juventus del slutat med färre än tre mål gjorda totalt.


Publicerad: 18 augusti 2018 klockan 13:26

Speltipset
Tips
2 (AH -1.5)
Avspark
18 aug 18.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

1.72

Odds

Plusmeny
Everton vs Southampton
1 (AH -1.0)1 000 kr2.42
Leicester vs Wolverhampton
Ö 2.0500 kr1.62
Lazio vs Napoli
Ö 2.5500 kr1.72

Dela vidare!

Kommentera nedan!