Coritiba vs Paysandu • Rekraketer
Annons
Speltips
Brasileiro Série B

Coritiba vs Paysandu

Coritiba har fått upp farten på hemmaplan och siktar in sig på toppstriden. Paysandu ser en möjlighet att lyfta från mittenskiktet och klättra i tabellen.

Avspark: 4 jul 00.00
Annons

Coritiba vill göra sin sejour i den brasilianska andradivisionen så kort som möjligt. Och tack vare en solid hemmaform har storlaget fortfarande tätstriden inom räckhåll. Men efter en rad oavgjorda matcher behövs en vinst för att klubben ska kunna hålla drömmen vid liv. Mittenlaget Paysandu ser ånyo ut att klara kontraktet. Men om säsongen ska bli mer lyckad än så måste formen förbättras avsevärt.

Hemmalag

Coritiba åkte ur den brasilianska högstadivisionen i fjol med minsta möjliga marginal. Målskillnad fällde storlaget som fick se sig bli degraderade. Men klubben har siktet inställt på att snabbt ta sig upp igen och ligger just nu på en sjätteplats med 20 poäng på 13 matcher. Med endast två poäng upp till avancemangsplats är något annat än en vinst hemma mot svala Paysandu en rejäl besvikelse. Vi kan vänta oss ett hemmalag som kommer att explodera ur startblocken för att göra processen kort med sina motståndare. Försvararen Thalisson Kelven och mittfältaren Willington Simiao missar matchen på grund av avstängningar. Dessutom är William Matheus skadad.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Paysandu stod för en stabil säsong i fjol och tog till slut en mittplacering. Även i år ser klubben ut att hamna i mittenskiktet med marginal både uppåt och nedåt. Men efter en rad käftsmällar i ligaspelet (bara en vinst sedan början av maj) har Paysandu halkat ned i tabellen och ligger för tillfället på en eflteplats med 17 inspelade poäng på 13 matcher. Krisläget närmar sig och laget har förlorat tre av de sex senaste matcherna (senast 0-1 mot Fortaleza). En rejäl uppryckning krävs för att det här inte ska utveckla sig till en mardrömssäsong för laget från norra Brasilien. Till mötet med Coritiba kommer Paysandu med en matchtrupp fri från skador och avstängningar.

Fem senaste matcherna

Statistik

Coritiba har gjort mål i alla sina hemmamatcher den här säsongen och har hållit nollan i 67 procent av matcherna. Samtidigt har Paysandu bara lyckats vinna en enda match av de tio senaste i ligaspelet.

Coritiba har vunnit 7 av sina 8 senaste hemmamatcher.

Paysandu har släppt in 80 procent av alla mål på bortaplan.

Coritiba har bara släppt in 14 procent av alla mål på hemmaplan.

Paysandu har inte vunnit någon av sina 6 senaste bortamatcher.

Speltips

Coritiba är det näst starkaste hemmalaget i ligan och är onekligen svåra att sno poäng ifrån när de forcerar fram på hemmagräs. Nu vill storklubben ta ett rejält kliv uppåt i tabellen för att på allvar utmana om en uppflyttning och återkomst till den högsta divisionen. Paysunda är helt under isen (näst sämst form av alla lag) och har det framför allt tufft på bortaplan med endast fyra inspelade poäng hittills under säsongen. Formläge och hemmafördel får vågen att tippa över med god marginal till Coritibas fördel. Därför spelas att Coritiba vinner matchen hemma på Couto Pereira.

Djävulens advokat

Coritiba är ett nummer större än Paysandu och bör vinna komfortabelt (och med marginal) i vanliga fall. Framför allt på hemmaplan. Men formen är inte klockren och Paysandu har visat att de kan störa motståndarlaget även om de spelar på bortaplan. Gästerna har gjort mål i alla sina bortamatcher den här säsongen och kan visa sig bli en svår nöt att knäcka om inte Coritiba får hål tidigt och minuterna tickar iväg. Senaste mötet lagen emellan vann dessutom Paysandu (2-1). Men det å andra sidan för över fyra år sedan.


Publicerad: 4 juli 2018 klockan 06:27

Speltipset
Tips
1
Avspark
4 jul 23.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

1.75

Odds

Plusmeny
Rovaniemi vs Ilves
1 (AH 0.0)500 kr1.70
SJK vs Lahti
2 (AH +0.5)500 kr1.45
IFK Mariehamn vs FC Honka
BLGM500 kr1.61

Dela vidare!

Kommentera nedan!