Darmstadt 98 vs Bochum • Rekraketer
Annons
Speltips
2. Bundesliga

Darmstadt 98 vs Bochum

Darmstadt 98 behöver en seger för att säkra kontraktet i ligaspelet. Bochum befinner sig i ett ingemansland efter en ojämn säsong.

Avspark: 21 apr 13.30
Annons

Darmstadt 98 slutade i mitten av tabellen i fjolårets upplaga av den tyska andradivisionen. Och trots att fallet har blivit lite längre den här säsongen ser klubben ut att kunna säkra fortsatt spel med tre återstående matcher av ligasäsongen. Bochum tillhörde toppskiktet av tabellen förra säsongen. Men den här upplagan får laget nöja sig med en placering i mitten efter vad som kan beskrivas som en ojämn säsong.

Hemmalag

Darmstadt 98 har varit upp och ner mest hela säsongen. Laget inledde med tre segrar på de fyra första omgångarna i 2. Bundesliga och såg ut att kunna vara en uppflyttningskandidat. Men mindre bra perioder i både september och november såg till att skrota klubbens hopp om att kunna vara med och utmana om en plats till Bundesliga. Just nu ligger Darmstadt 98 på en tolfteplats i tabellen med 36 poäng på 29 matcher. Med tanke på att fem matcher återstår och marginalen ned till strecket endast är nio poäng behöver hemmalaget förmodligen hitta åtminstone en seger till under de avslutande ligaomgångarna för att kunna känna sig säkra på nytt kontrakt.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Bochum var med i toppstriden under fjolårssäsongen och hade siktet inställt på att nå ännu högre höjder. Men spelet har onekligen varit upp och ner större delen av säsongen. Klubben gick förvisso obesegrad genom oktober och november. Men fyra raka förluster i februari satte stopp för lagets planer på att kunna avancera i seriesystemet. För tillfället ligger Bochum på en tiondeplats i tabellen med 38 inspelade poäng på 29 matcher. Mycket ska till om laget ska tappa position och trilla under kvalstrecket i tabellen. Men för att vara på den säkra sidan behövs ytterligare några poäng. En ny seger borta mot Darmstadt 98 skulle ge klubben andrum i slutskedet av säsongen.

Fem senaste matcherna

Statistik

Fyra av de sex senaste matcherna mellan Darmstadt 98 och Bochum har slutat med att båda lagen gjort mål. Allra senast slutade det dock endast 1-0 till ett då hemmaspelande Bochum.

Darmstadt 98 har gjort mål i 93 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet hittills.

Bochum har släppt in mål i 79 procent av ligamatcherna på bortaplan så här långt.

Darmstadt 98 har gjort minst 1 mål i de 6 senaste hemmamatcherna i ligan.

Bochum har släppt in minst 2 mål i de 7 senaste matcherna på bortaplan i ligaspelet.

Speltips

För Darmstadt 98 har både lagen gjort mål i fyra av de fem senaste matcherna i ligan och totalt 64 procent av matcherna på hemmaplan hittills den här säsongen. För Bochum går spelet in i de fyra senaste bortamatcherna i ligan och totalt sett i 64 procent av matcherna på bortagräs så här långt. Darmstadt 98 har i princip säkrat nytt kontrakt. Men för att kunna fira på riktigt behövs förmodligen ytterligare en seger. Bochum har ställt in skorna efter en ojämn säsong. Historiskt sett lutar vi oss mot ett fint facit när det kommer till inbördes möten lagen emellan. Och med tanke på hur lagen har sett ut i närtid talar allting för en rätt förlösande, fartfylld och underhållande historia där det kommer att målas åt bägge håll. Darmstadt 98 har gjort mål i 93 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet hittills. Bochum har hittat nätet i 71 procent av bortamatcherna i ligan så här långt. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Stadion am Böllenfalltor.

Djävulens advokat

Visserligen brukar både Darmstadt 98 och Bochum bjuda upp till dans när lagen möts. Och sett till närtid har det forsat in mål båda bak och fram för de båda klubbarna. Men samtidigt befinner sig Darmstadt 98 och Bochum i ett dödläge med endast några matcher kvar av säsongen. Bochum har i princip säkrat kontraktet redan. Och för Darmstadt 98 är avslutningen mer eller mindre en formalitet. Någonting som definitivt kan leda till en avslagen tillställning som saknar både fart och målchanser.


Publicerad: 21 april 2019 klockan 10:57

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
21 apr 13.30
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.72

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!