Degerfors vs Frej Täby • Rekraketer
Annons
Speltips
Superettan

Degerfors vs Frej Täby

Degerfors har siktet inställt på att studsa tillbaka in i toppstriden efter en rad besvikelser. Frej Täby vill ta sig upp på säker mark ovanför kvalstrecket.

Avspark: 30 jun 00.00
Annons

Degerfors vill hitta en vinst igen efter två svåra matcher mot toppduon i tabellen. Den anrika klubben har halkat ned i tabellen och är i starkt behov av poäng för att våga blicka uppåt igen och utmana om en kvalplats till Allsvenskan. Frej Täby är redan indragna i bottenstriden och ser ut att få inrikta sig på att undvika kvalspel om nedflyttning. Men för att lyfta i tabellen behöver bortaformen höjas ett par snäpp.

Hemmalag

Degerfors var ett mittenlag i Superettan i fjol. Men i år vill klubben höja blicken och utmana om åtminstone en kvalplats till Allsvenskan. Efter en bra period i maj (fem raka matcher utan förlust) har laget åkt på två snytingar i närtid mot serieledande Falkenberg och ligatvåan Helsingborg. Degerfors ligger för närvarande på en sjundeplats med 19 poäng på 14 matcher och måste nu studsa tillbaka för att ta fart uppåt i tabellen. De vill avsluta med en vinst på hemmaplan innan sommarledigheten för att ta med sig en positiv känsla inför höstsäsongen. Inför mötet med Frej Täby saknas skadade trion Oliver Nilsson, Jonas Olsson och Alexander Andersson. Även försvararen Christoffer Wiktorsson är ett frågetecken i en annars fulltalig matchtrupp.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Frej Täby lyckades undvika nedflyttning i fjol genom kvalspel. Även den här säsongen ser det ut att bli en tuff resa för klubben som just nu (återigen) ligger under kvalstrecket på en trettondeplats med 13 inspelade poäng på 14 matcher. Frej Täby plockar förvisso poäng och har rest sig efter en katastrofal inledning på säsongen. I ryggen har de nu fyra raka matcher utan förlust. Men det mållösa mötet med bottenkollegan Gefle och uddamålssegern mot tabelljumbon Värnamo är förmodligen ingenting som skrämmer upp hemmalaget. Frej Täby är seriens näst sämsta bortalag och behöver höja sig flera steg för att kunna utmana ett blodtörstigt hemmalag. Till matchen mot Degerfors är mittfältaren Marcus Hansson tillbaka efter sin avstängning.

Fem senaste matcherna

Statistik

Degerfors har vunnit de två senaste matcherna mot Frej Täby. Senaste mötet lagen emellan var i vårens cupspel. Då slutade matchen 3-1 till Degerfors.

Degerfors snittar 1.50 mål framåt per match på hemmaplan.

Frej Täby har släppt in mål i 100 procent av sina bortamatcher.

Degerfors har 2 förluster på de 8 senaste matcherna.

Frej Täby har bara 1 vinst på 6 bortamatcher.

Speltips

Degerfors spelade bra i matchen mot Falkenberg (0-2) senast. Men en missad straff sänkte hemmalaget som fick inkassera sin andra förlust på tre matcher. Nu är revanschsuget på topp inför mötet med bottenlaget Frej Täby. En vinst är ovärderlig. Inte minst för att höja självförtroendet och hitta tillbaka till den fina svit som laget hade fram till toppmötet med Helsingborg (1-4) för några veckor sedan. Degerfors ska vara några modeller större än Frej Täby och kommer att flyga ur startblocken för att ta sin första trepoängare sedan början av månaden. Bortalaget ska inte ha mycket att säga till om. Därför spelas att Degerfors vinner matchen hemma på Stora Valla.

Djävulens advokat

Degerfors självförtroende har mest troligen fått sig en törn efter förlusterna mot Falkenberg och Helsingborg. Nervositeten kan naturligtvis spela in i hemmamötet mot Frej Täby där allt annat än en vinst är ett tecken på att klubben befinner sig i en formsvacka. Får bortalaget dessutom in det första målet kan det bli ännu knivigare för Degerfors att hitta krafterna och göra jobbet. Ett tidigt ledningsmål är nyckeln för att hemmalaget ska kunna slappna av och spela sin fotboll utan mentala spöken.


Publicerad: 30 juni 2018 klockan 11:52

Speltipset
Tips
1
Avspark
30 jun 18.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

1.66

Odds

Plusmeny
FC Honka vs Rovaniemi
2 (AH 0.0)500 kr3.55
Nyköping vs Västerås
2 (AH -1.0)500 kr1.90
Värnamo vs IK Brage
2 (AH 0.0)500 kr1.72
Frankrike vs Argentina
Frankrike går vidare1 000 kr1.66
Uruguay vs Portugal
Uruguay går vidare500 kr1.90

Dela vidare!

Kommentera nedan!