Derby County vs Fulham • Rekraketer
Annons
Speltips
Championship

Derby County vs Fulham

Derby County knep den sista kvalplatsen och har siktet inställt på en återkomst till Premier League. Ett Fulham som föll på målsnåret i kampen om direktavancemang är ute efter revansch.

Avspark: 11 maj 00.00
Annons

Derby County lyckades vända på seglen och tog en viktig seger i den sista ligaomgången för att säkra kvalspel till engelska högstadivisionen. Fulham, som nådde kvalspelet även i fjol, är ute efter revansch. I senaste matchen grusades nämligen klubbens hopp om en direktplats till Premier League i och med den första förlusten i ligaspelet sedan mitten av december.

Hemmalag

Derby County såg länge ut att gå miste om en kvalplats till Premier League. Men i den sista ligaomgången tog The Rams en ovärderlig hemmaseger mot Barnsley (4-1) och slutade till slut på en sjätteplats med 75 poäng på 46 matcher. Något som säkrade en sista möjlighet till avancemang. Efter en dyster formkurva (tre raka förluster) är klubben på gång igen och hungrar efter att beträda Premier League-mark för första gången sedan början av millenieskiftet. Till matchen mot Fulham får Derby County klara sig utan skadade duon Sam Winnall och Ikechi Anya i en annars fulltalig trupp.

Bortalag

Fulham har gått fram som tåget under den här säsongen i Championship och London-klubben förlorade bara en match på de tjugofyra sista matcherna. Men den snöpliga torsken, som kom mot Birmingham (1-3) i sista omgången, innebar att laget missade en direktplats till Premier League med två poäng och i stället landade på en sniken tredjeplats med 88 poäng inspelade på 46 matcher. Revanschlusten är därmed ruggigt stor hos The Cottagers. Inför kvalmötet med Derby County är enda frågetecknet i truppen offensive mittfältaren Sheyi Ojo som missat de två senaste matcherna.

Statistik

De fem senaste mötena mellan Derby County och Fulham har slutat med att båda lagen gjort mål. Senaste matchen i början av mars slutade 2-1 till Fulham.

Derby County har gjort mål i 80 procent av matcherna.

Fulham snittar totalt 2.72 per match den här säsongen.

För Derby County har de 5 senaste matcherna slutat med att båda lagen gjort mål.

Fulham har gjort mål i de 24 senaste matcherna.

Speltips

Derby County behöver ett bra resultat på hemmagräs för att ingjuta hopp efter en besvärlig slutspurt i Championship. Samtidigt är Fulham det formstarkaste laget i ligan och kommer till Pride Park Stadium med rejäl hunger efter framgång. De båda lagen har sannerligen en historik av att göra mål mot varandra. Och i ett stekhett kvalmöte där såväl hemmavinst som bortamål är av värde kommer både Derby County och Fulham att trycka på framåt för att skapa fint utgångsläge inför returen på Craven Cottage nästa vecka. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen.


Publicerad: 11 maj 2018 klockan 09:14

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
11 maj 20.45
Resultat
Förlust
Spelbolag
B
Insats
1 000 kr

1.72

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!