Derby vs Millwall • Rekraketer
Annons
Speltips
Premier League

Derby vs Millwall

Derby jagar uppflyttningsplats i toppen av engelska Championship. Millwall behöver poäng för att undvika striden vid strecket i tabellen.

Avspark: 20 feb 20.45
Annons

Med Frank Lampard vid tränarrodret hoppas Derby på att äntligen ta klivet upp till Premier League. Laget har i dagsläget bara två poäng upp till den sista kvalplatsen som ger chans till avancemang i seriesystemet. Millwall vann tre raka matcher i ligaspelet i samband med nyårsskiftet. Men sedan dess har det gått betydligt tyngre för klubben som efter fyra raka utan seger nu är inblandad i bottenstriden på allvar.

Hemmalag

Derby har bara förlorat två matcher på hemmaplan den här säsongen och är det femte starkaste hemmalaget i Championship. Visserligen har spelet varit upp och ner under Lampards (som tillträdde inför säsongen) ledning. Men med fyra raka utan förlust totalt (och två raka hemmasegrar) i ligaspelet har Derby fått upp farten något nu när ligasäsongen går in i ett intensivt skede. Just nu ligger laget på en sjundeplats med 51 poäng på 31 matcher. En ny seger skulle ge Derby en fin rygg inför vårhalvan av säsongen som förhoppningsvis slutar med avancemang. Inför mötet med Millwall saknas skadade kvintetten Ikechi Anya, Curtis Davies, Craig Forsyth, Mason Mount och Tom Lawrence i matchtruppen.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Millwall var snubblande nära att ta sig till slutspel i Championship i fjol. Men laget missade till slut sjätteplatsen med tre poäng. Den här säsongen har gått tyngre för klubben som bara vunnit en av de sex senaste ligamatcherna. Laget ligger för närvarande på en tjugondeplats i tabellen med endast 31 inspelade poäng på 31 matcher. Med två poäng ned till nedflyttningsstrecket behöver Millwall onekligen resa sig för att undvika bottenstriden och säkra fortsatt spel i den engelska andradivisionen. Men det finns inte mycket som talar för att en vändning är i sikte. Millwall är seriens fjärde sämsta bortalag och har endast skrapat ihop totalt sju poäng på bortagräs i ligaspelet den här säsongen. Tränaren Neil Harris får klara sig utan skadade Conor McLaughlin och James Meredith i den kluriga bortamatchen mot Derby.

Fem senaste matcherna

Statistik

Derby snittar hela 1.93 poäng på hemmaplan i Championship så här långt. Motsvarande snitt för Millwall på bortaplan ligger på blygsamma 0.47 poäng. Senaste mötet på Pride Park Stadium lagen emellan slutade 3-0 till Derby.

Derby har bara förlorat 1 av de 7 senaste matcherna i ligaspelet.

Millwall har släppt in mål i 93 procent av ligamatcherna på bortagräs.

Derby är obesegrade i 6 raka och har vunnit de 2 senaste hemmamatcherna i ligan.

Millwall har förlorat hela 67 procent av bortamatcherna i ligaspelet.

Speltips

Derby har hållit nollan mot Millwall i sju av de åtta senaste matcherna lagen emellan. För tillfället är laget inne i en fin hemmasvit och har spelat sex raka ligamatcher på hemmagräs utan att ha inkasserat någon förlust. Samtidigt har Millwall visat sig uddlösa på sistone. Laget har blivit nollade i tre raka ligamatcher och bara vunnit en (!) av de femton senaste bortamatcherna i ligan. Derby har fått vittring på sjätteplatsen i tabellen och vill nu göra allt för att spela sig tillbaka till Premier League. Millwall har förvisso en hel del att spela för med tanke på att klubben endast har två poängs marginal ned till strecket i tabellen. Men Derbys starka hemmaform och Millwalls svaga bortaspel talar för en hemmaseger. Derby har vassare trupp, är i bättre form och kan räkna med ett rejält publikstöd i ryggen när laget nu vill studsa tillbaka upp på en kvalplats och sätta tonen för resten av säsongen. Därför spelas att Derby vinner matchen på Pride Park Stadium.

Djävulens advokat

Visserligen är Derby ett betydligt bättre lag på hemmaplan än vad Millwall är på bortaplan. Men om vi spanar in inbördes möten mellan lagen framträder det ingen tydlig dominans till Derbys favör. Derby har bara vunnit en av de sex senaste matcherna mot Millwall och förlorade allra senast (2-1) i mötet tidigare i höstas. Ett kärvt skadeläge kan även ställa till det för Frank Lampards mannar när de nu ställs mot friskare gäster.


Publicerad: 20 februari 2019 klockan 19:29

Speltipset
Tips
1
Avspark
20 feb 20.45
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

2.05

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!