Domžale vs ND Gorica • Rekraketer
Annons
Speltips
Prva Liga

Domžale vs ND Gorica

Domžale vill försvara Europa-platsen med fem omgångar kvar i ligan. ND Gorica behöver en seger för att lyfta från nedflyttningsstrecket.

Avspark: 10 maj 16.45
Annons

Domžale tog en tredjeplats förra säsongen och ser ut att kunna återupprepa framgången nu när den slovenska högstadivisionen är inne på sitt sista varv. En ny seger för det formstarka hemmalaget skulle sätta klubben i en fin sits inför de avslutande omgångarna. ND Gorica är inne i en formsvacka och åkte på en snyting mot serieledande Maribor (1-3) senast. Nu behöver gästerna plocka en seger för att hålla avståndet till jumboplatsen och samtidigt ta sig över kvalstrecket i tabellen.

Hemmalag

Domžale har fått upp farten efter en småtrasslig säsongsinledning där laget bara vann tre av de sju första matcherna i ligaspelet. Med fem segrar på de sju senaste har laget nu kopplat ett fast grepp om en Europa-plats och en plats bland de fyra främsta ser allt troligare ut. Just nu ligger Domžale på en tredjeplats med 50 poäng på 31 matcher. Men med tanke på att femteplacerade Cejle fortfarande har en chans att springa ikapp och förbi måste hemmalaget fortsätta att ta poäng för att kunna känna sig helt säkra på en topplacering även den här säsongen. Självförtroende finns det gott om i truppen efter den fina storsegern borta mot Aluminij (3-0) i den senaste omgången.

Fem senaste matcherna

Bortalag

ND Gorica landade i mitten av tabellen i fjol. Men den här säsongen har gått betydligt tyngre för klubben som för tillfället har det tufft i bottenskiktet. Laget förlorade hela åtta matcher i rad tidigare under våren och har bara vunnit en av de åtta senaste i ligaspelet. För tillfället ligger ND Gorica på en niondeplats i tabellen med endast 30 inspelade poäng på 31 matcher. Visserligen har laget nio poäng ner till jumbon Krsko som ser ut att gå mot klar nedflyttning. Men en seger borta mot Domžale skulle med stor sannolikhet ta ND Gorica över kvalstrecket och upp till säker mark i tabellen med fyra omgångar kvar. Motivation om något.

Fem senaste matcherna

Statistik

Sju av de nio senaste matcherna mellan Domžale och ND Gorica har slutat med att båda lagen gjort mål. Allra senast slutade det 2-1 till ett för dagen hemmaspelande ND Gorica.

Domžale har gjort minst 1 mål i de 15 senaste hemmamatcherna i ligaspelet.

ND Gorica har släppt in mål i 87 procent av lagets ligamatcher på bortagräs.

Domžale snittar totalt 3.73 mål per hemmamatch i ligaspelet så här långt.

ND Gorica har gjort minst 1 mål i de 6 senaste bortamatcherna i ligan.

Speltips

I hela 87 procent av Domžales hemmamatcher hittills den här säsongen har båda lagen hittat nätet. För ND Goricas del är motsvarande siffra på bortaplan i ligan 67 procent. Domžale är ruggigt starka på hemmagräs och har gjort mål i de femton (!) senaste matcherna på hemmaplan. ND Gorica har förvisso ingen direkt formtopp att skryta med. Men gästerna har målat i de sex senaste ligamatcherna på bortaplan och totalt sett hittat nätet i hela 73 procent av bortamatcherna. Domžale vill försvara tredjeplatsen i tabellen och hålla undan för konkurrenterna om Europa-spelet nu när endast fem ligaomgångar är kvar. Samtidigt måste ND Gorica kliva framåt för att ta viktiga poäng i bottenstriden och förhoppningsvis skapa en lucka ned till jumbon Krško. En fartfylld uppgörelse är att vänta mellan två lag som trivs mot varandra (spelet går in i sju av de nio senaste matcherna mellan lagen) och som skulle må bra av sno åt sig tre poäng. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Športni Park.

Djävulens advokat

Visserligen brukar Domžale och ND Gorica bjuda upp till dans när de möts. Och säsongens siffror talar även sitt tydliga språk. Domžale har svårt att hålla tätt på hemmaplan. Men lagens formkurvor pekar onekligen åt olika håll. Och med tanke på att hemmalaget vann stort och nollade sina motståndare senast finns det en risk att det blir en överkörning om ett stukat ND Gorica åker på ett tidigt baklängesmål.


Publicerad: 10 maj 2019 klockan 15:20

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
10 maj 16.45
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.83

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!