Doncaster Rovers vs AFC Wimbledon • Rekraketer
Annons
Speltips
League One

Doncaster Rovers vs AFC Wimbledon

Doncaster Rovers har inte gett upp hoppet om avancemang till Championship med två raka ligasegrar i ryggen. AFC Wimbledon behöver en seger för att utöka luckan ned till kvalstrecket i tabellen.

Avspark: 14 mar 16.00
Annons

Doncaster Rovers var med i striden om Championship-platserna förra året i League One. En stabil säsong ledde fram till en semifinal i kvalspelet för klubben som fick se sig utslagna (snöpligt) på straffar mot Charlton. Den här säsongen är laget ute efter revansch. Men efter en höst och vinter som varit upp och ner har Doncaster Rovers en bit upp till de sex främsta lagen i tabellen. Just nu ligger klubben på en niondeplats med 54 poäng på 34 matcher. Men med två raka segrar i ligaspelet (allra senast 1-0 borta mot MK Dons) lever fortfarande hoppet om att kunna slå sig in bland de sex främsta och därmed få en chans till upprättelse efter fjolårets trista uttåg.

AFC Wimbledon är återigen ute på en lindansarakt kring de nedre strecken i tabellen. Laget har haft förtvivlat svårt att få till någon typ av formtopp så här långt in på säsongen och sett till de nio senaste matcherna i ligaspelet har klubben bara skrapat ihop en enda seger (2-1 borta mot Gillingham). Med tanke på att Tranmere trycker på underifrån (endast tre poäng skiljer i dagsläget) behöver AFC Wimbledon växla upp några snäpp för att kunna säkra fortsatt spel i League One. Just nu ligger laget på en tjugondeplats i tabellen med 35 inspelade poäng på 35 matcher.

För Doncaster Rovers har spelet gått in i 68 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet den här säsongen. För AFC Wimbledon ligger motsvarande siffra för bortaspelet i ligan på hela 76 procent.
Doncaster Rovers har hittat nätet i 89 procent av ligamatcherna på hemmagräs så här långt. Samtidigt har laget hållit nollan i endast 21 procent av hemmamatcherna i ligan.
AFC Wimbledon har gjort mål i 76 procent av lagets bortamatcher i ligaspelet och släppt in mål i 100 procent av bortamatcherna som spelats hittills den här säsongen.
Båda lagen har gjort mål i 4 av de 5 senaste hemmamatcherna för Doncaster Rovers. För AFC Wimbledon har spelet gått in i 5 av de 6 senaste bortamatcherna i ligan.

Doncaster Rovers har vunnit tre av de fem senaste i ligaspelet och inte förlorat på hemmagräs på fyra raka ligamatcher. Formkurvan pekar onekligen uppåt för laget som otroligt sällan lämnar sina hemmamatcher mållösa (nätat i 89 procent av matcherna). Samtidigt har Doncaster Rovers svårt att hålla tätt bakåt. I de fem senaste ligamatcherna på hemmagräs har klubben släppt in mål. AFC Wimbledon är ingen poängmaskin i League One. Men klubben är svår att bryta ner och i hela 76 procent av lagets bortamatcher har båda lagen nätat. Med tanke på att gästernas tabelläge har blivit ännu mer prekärt efter att Tranmere sprattlat till med tre raka segrar kan vi räkna med böljande spel där båda lagen vill roffa åt sig de tre poängen. Doncaster Rovers har nämligen sjätteplatsen inom räckhåll (fem poäng) efter segrarna mot Wycombe Wanderers och MK Dons. Lagens senaste möte med varandra i december slutade 2-1 till ett då hemmaspelande AFC Wimbledon. Fint spelvärde klickas när vi ser fram emot mål åt båda håll i mötet på The Keepmoat Stadium.


Publicerad: 13 mars 2020 klockan 12:08

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
14 mar 16.00
Resultat
Push
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr (1U)

2.00

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!