Dundalk vs Bohemians • Rekraketer
Annons
Speltips
Airtricity League

Dundalk vs Bohemians

Dundalk vill återerövra förstaplatsen i ligan. Bohemians behöver ett spelmässigt lyft för att utöka luckan ned till nedflyttningsstrecket.

Avspark: 29 jul 00.00
Annons

Dundalk är säsongens stora dominanter i den irländska högstadivisionen och har radat upp segrar på sistone. Men efter att ha varit upptagna med spel ute i Europa har laget nu passerats av rivalerna Cork City. Med två färre matcher spelade har hemmalaget allting i egna händer och återtar serieledningen i händelse av seger mot ett Bohemians som behöver poäng för att skjuta iväg uppåt och avlägsna sig från bottenstriden.

Hemmalag

Dundalk har marscherat fram i Airtricity League på ett magiskt sätt så här långt och är huvudfavoriter till att spela hem guldet. Laget innehar just nu andraplatsen med hela 61 poäng på 25 matcher. Dundalk (som är obesegrade i tretton raka ligamatcher på hemmagräs) ligger visserligen två poäng efter serieledarna Cork City, men har samtidigt två färre matcher spelade. I matchen mot Bohemians får tränaren Stephen Kenny klara sig utan skadade trion Stephen O’Donnell, Stephen Folan och Sam Byrne. Dessutom är försvararen Sean Gannon ett frågetecken.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Bohemians var nära ett kvalspel om Europa-platser under fjolårssäsongen. Men i år går det betydligt tyngre för klubben som för tillfället ligger på en blygsam sjundeplats i tabellen med endast 28 inspelade poäng på 26 matcher. Laget måste hitta formen för att undvika att bli indragna på allvar i bottenstriden. Just nu har Bohemians bara fyra poäng ner till kvalstrecket och är i starkt behov av poäng för att vända säsongen. Inför mötet med Dundalk saknas avstängde Derek Pender samt skadade Ryan Swan. Dessutom är nya anfallaren Ryan Masterson ännu inte spelklar.

Fem senaste matcherna

Statistik

Dundalk har vunnit de fyra senaste matcherna mot Bohemians. Senaste mötet lagen emellan i den inhemska cupen slutade 3-1 till ett även då hemmaspelande Dundalk.

Dundalk har vunnit de 10 senaste matcherna i ligan.

Bohemians har släppt in mål i 92 procent av sina bortamatcher.

Dundalk har gjort minst 2 mål i de 9 senaste hemmamatcherna.

Bohemians har inte vunnit någon av sina 3 senaste bortamatcher.

Speltips

Dundalk är oerhört hemmastarka och har motivationen till att gå för en tung och övertygande seger här. Hemmalaget är formstarkast i ligan samt har den bästa defensiven och offensiven. Dessutom brukar klubben ha lätt för ett Bohemians som förvisso vann sin senaste match, men som bara tagit nio poäng på de åtta senaste matcherna i ligaspelet. Allting talar för en storseger för Dundalk som vill återerövra serieledningen och förpassa konkurrenterna Cork City till baksätet. Därför spelas att Dundalk vinner mötet och att det blir över 2.5 mål i matchen på Oriel Park.

Djävulens advokat

Bohemians stärkte moralen senast genom en förkrossande seger på hemmaplan (6-0) mot ligajumbon. Vinsten har definitivt gett bortalaget vind i seglen. Och ju längre laget lyckas hålla nollan mot ett forcerande Dundalk kommer vågskålen sakta att tippa över till deras fördel. Dundalk behöver få mål på Bohemians tidigt för att försäkra sig om en enkel resa. Men om Bohemians återigen prickar in försvarsspelet kan matchen bli en riktigt tillknäppt och avslagen historia där ett enda mål kan fälla avgörandet.


Publicerad: 29 juli 2018 klockan 14:51

Speltipset
Tips
1 + Ö 2.5
Avspark
29 jul 20.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
2 000 kr

1.80

Odds

Plusmeny
Jönköpings-Södra vs Helsingborg
2 (AH 0.0)2 000 kr1.70
PS Kemi vs KuPS
X2 + U 2.5500 kr2.30
Vestmannaeyjar vs KA Akureyri
2 (AH 0.0)500 kr1.70
Florö vs Tromsdalen
2 (AH 0.0)1 000 kr1.77

Dela vidare!

Kommentera nedan!