Dundalk vs FC Levadia Tallinn • Rekraketer
Annons
Speltips
Europa League

Dundalk vs FC Levadia Tallinn

Dundalk vill kröna en fin säsong i ligan med fortsatt spel ute i Europa. FC Levadia Tallinn har revansch att utkräva efter förlusten senast.

Avspark: 19 jul 00.00
Annons

Dundalk tog en viktig bortaseger i det första kvalmötet med FC Levadia Tallinn. Nu har irländarna siktet inställt på att säkra vidare avancemang och ta ett kliv närmare spel i gruppspelet i Europa League. Estländarna behöver höja sig ett par snäpp för att ställa till med trubbel för ett urstarkt hemmalag. Men dramatiken är bara ett mål bort. En spännande uppgörelse väntar på Oriel Park.

Hemmalag

Dundalk övertygar i ligaspelet så här långt och har redan nu kopplat greppet om titeln. Serieledarna har spelat in hela 61 poäng på 25 matcher och har en lugnande lucka ner till tabelltvåan och topprivalen Cork City. Irländarna är fulla av revanschlusta efter att ha gått miste om gruppspel i Europa League i fjol och är stärkta. Dels efter den finfina bortaskalpen i bortamatchen förra veckan. Dels efter en i det närmaste magisk svit i Airtricity League med bland annat tio matcher i rad utan förlust. Hemmalaget får klara sig utan skadade Stephen O’Donnell i mötet med FC Levadia Tallinn.

Fem senaste matcherna

Bortalag

FC Levadia Tallinn spelade hem en andraplats i ligan i fjol och har siktet inställt på att ta sig ut i Europa efter att ha åkt ut i kvalspelet mot Cork City förra säsongen. Just nu ligger klubben på en tredjeplats i ligaspelet med 41 inspelade poäng på 18 matcher. Efter missräkningen i det första mötet med Dundalk (0-1) måste estländarna vrida ur sig all energi för att slå undan benen på ett (statistiskt sett) svårslaget hemmalag. Men med en fin form (bara en förlust hittills under säsongen) och offensiv spets (mål i arton raka matcher) finns chansen att skaka om Lilywhites. Gästerna reser till Irland med en fulltalig trupp helt fri från skador och avstängningar.

Fem senaste matcherna

Statistik

Dundalk har vunnit sina elva senaste matcher och dessutom gjort minst två mål i de nio senaste hemmamatcherna. Samtidigt ligger snittet för FC Levadia Tallinn på totalt 3.78 mål per match på bortaplan.

Dundalk snittar hela 2.85 mål framåt per match på hemmaplan.

FC Levadia Tallinn har gjort mål i sina 9 senaste ligamatcher på bortagräs.

Dundalk har vunnit 85 procent av hemmamatcherna den här säsongen.

För FC Levadia Tallinn har 83 procent av matcherna slutat med över 2.5 mål gjorda.

Speltips

Dundalk har sett till att göra Oriel Park till en robust hemmaborg. Irländarna tar inga fångar på hemmagräs och vill se till att göra processen kort med gästerna. FC Levadia Tallinn slår ur underläge och måste fram i banan för att utmana om en plats i nästa runda av kvalspelet. Men Dundalk är det starkare laget, lutar sig mot en fin form och är mer eller mindre alltid målglada på hemmaplan. Samtidigt är gästerna långtifrån ofarliga framför mål och har alla möjligheter att peta in en boll eller två. Dundalk kan därmed inte lägga sig på defensiven och förlita sig på att hålla nollan och spela av ett mållöst, oavgjort resultat. Därför spelas att Dundalk vinner matchen och att det blir totalt över 2.5 mål gjorda i en ihopbakad singel.

Djävulens advokat

FC Levadia Tallinn behöver kliva fram i returmötet för att hitta ett viktigt bortamål. Dundalks defensiv bör stå pall för estländarnas initiala tryck, men om gästerna får in ett ledningsmål kan nerverna spela hemmalaget ett spratt. Och även om de båda lagen har stått för rejäla målfester den senaste tiden slutade det förra mötet med bara ett gjort mål. Om Dundalk väljer att falla tillbaka efter ett eventuellt ledningsmål för att spika igen bakåt kan överspelet definitivt vara i fara.


Publicerad: 19 juli 2018 klockan 07:29

Speltipset
Tips
1 + Ö 2.5
Avspark
19 jul 20.45
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

2.10

Odds

Plusmeny
Flamengo vs São Paulo
1 (AH 0.0)500 kr1.42
Thor Akureyri vs Haukar
1 (DNB)500 kr1.44

Dela vidare!

Kommentera nedan!