Dundalk vs Limerick • Rekraketer
Annons
Speltips
Airtricity League

Dundalk vs Limerick

Ett formstarkt Dundalk rusar iväg i toppen av den irländska högstadivisionen. Limerick vill ta sig över kvalstrecket.

Avspark: 8 jun 00.00
Annons

Dundalk är revanschsugna efter fjolårets andraplats (sju poäng efter Cork City) och har siktet inställt på titeln i irländska Airtricity League. Klubben är inne i ett riktigt stim för tillfället och har bara två förluster (på tjugoen omgångar) hittills i ligaspelet. Limerick klarade kontraktet med nöd och näppe i fjol och ser återigen ut att få en tuff resa det här året. Laget ligger för närvarande under kvalstrecket i tabellen.

Hemmalag

Dundalk skuggar ligaledarna Cork City i den irländska högstadivisionen (en poäng bakom) och är fast beslutna vid att ta sig förbi suveränerna. Laget ligger på en andraplats med 49 poäng på 21 matcher och har bara förlorat en av de åtta senaste matcherna. Formen pekar onekligen uppåt för irländarna som även fått fart på målskyttet (bäst offensiv i hela ligan för tillfället) vilket leder oss in på speltipset. Dundalk har nämligen gjort mål i båda halvlekarna i sju raka matcher. Och när det kommer till möten med Limerick är motsvarande siffra fyra matcher i rad. Hemmalaget får klara sig utan avstängde mittfältaren Chris Shields och långtidsskadade trion Stephen O’Donnell, John Mountney och Sean Gannoni i kvällens match.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Limerick har förtvivlat svårt att norpa åt sig poäng så här långt in i säsongen. Laget ligger för närvarande näst sist i tabellen, på en niondeplats, med endast 18 inspelade poäng på 21 matcher. Super Blues är inne i en djup formsvacka och har bara två segrar på de sjutton (!) senaste matcherna. Inför möten med Dundalk saknas skadade trion Connor Ellis, Danny Morrissey och Darren Dennehy. Dessutom missar Henry Cameron matchen på grund av krockande landslagsspel. Även yttermittfältaren Karl O’Sullivan är otillgänglig. Mittfältaren Cían Coleman är tillbaka i truppen efter sin avstängning.

Fem senaste matcherna

Statistik

Dundalk har vunnit de åtta senaste matcherna mot Limerick. Det senaste mötet lagen emellan i mitten av april slutade 3-0 till Dundalk.

Dundalk snittar 2.82 mål framåt per match på hemmaplan.

Limerick har bara vunnit 2 av de 9 senaste bortamatcherna.

Dundalk har inte förlorat någon av sina 11 senaste hemmamatcher.

Limerick snittar 2.00 insläppta mål per match på bortaplan.

Speltips

Dundalk är seriens formstarkaste lag (tjugoen poäng på de åtta senaste matcherna) och går fram som en ångvält i tabellen. Även målmässigt ösar irländarna på. På de fyra senaste matcherna har hemmalaget gjort hela fjorton mål. Historiskt sett har Dundalk lätt för Limerick. Utöver vinsten senast har de senaste mötena lagen emellan slutat 8-0 och 3-0 till Lilywhites. Ingenting talar för ett trendbrott i dagens match. Därför spelas att Dundalk gör mål i båda halvlekarna hemma på Oriel Park.

Djävulens advokat

Dundalk kan stå för en rejäl urladdning i den första halvleken och trumma av på farten efter halvtid. Limerick har även en förmåga att hålla någorlunda tätt bakåt, även om Dundalk rent historiskt brukar ha lätt för utdelning sett till tidigare möten lagen emellan. Något som kan leda till att de håller undan i försvaret någon av halvlekarna.


Publicerad: 8 juni 2018 klockan 08:53

Speltipset
Tips
1 (MBH)
Avspark
8 jun 20.45
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
2 000 kr

1.50

Odds

Plusmeny
Fylkir vs Keflavík
1 + BLGM500 kr3.75
Schweiz vs Japan
11 000 kr1.61

Dela vidare!

Kommentera nedan!