Eintracht Frankfurt vs Union Berlin • Rekraketer
Annons
Speltips
Bundesliga

Eintracht Frankfurt vs Union Berlin

Eintracht Frankfurt behöver en seger för att haka på i toppen av tabellen. Ett Union Berlin som förlorade senast kan töja ut luckan ned till strecket i händelse av en efterlängtad seger i ligaspelet.

Avspark: 24 feb 20.30
Annons

Eintracht Frankfurt har blandat och gett så här långt in på säsongen. Klubben, som slutade på en sjundeplats förra året, genomled en rejäl formdipp under senhösten (sex förluster på sju matcher) och har haft svårt att äta sig tillbaka till toppen av tabellen. För tillfället ligger Eintracht Frankfurt, som förlorade mot Borussia Dortmund (0-4) senast, på en tiondeplats med 28 inspelade poäng på 22 matcher. Med åtta poäng upp till sjätteplacerade Schalke 04 behöver hemmalaget nu studsa tillbaka med en seger för att ta rygg på topplagen.

Union Berlin tog klivet upp till Bundesliga inför säsongen. Och nykomlingarna har krigat på bra hittills. Under hösten lyckades laget bland annat slå Borussia Dortmund (3-1) och Mönchengladbach (2-0). Just nu ligger klubben på en tolfteplats med 26 poäng på 22 matcher. Ned till strecket är det i skrivande stund sex poäng. Så visst har Union Berlin införskaffat sig en hygglig position inför vårhalvan av säsongen. Men med endast en seger på de tre senaste behöver gästerna nu växla upp för att inte bli indragna i en onödigt dramatisk bottenstrid.

Eintracht Frankfurt snittar totalt hela 3.64 mål per hemmamatch i ligaspelet hittills den här säsongen. För Union Berlin ligger motsvarande målsnitt på bortaplan på 2.91 mål per match.
Eintracht Frankfurt kliver över spelad lina i 73 procent av lagets ligamatcher på hemmagräs. Union Berlin passerar linan i 55 procent av bortamatcherna i ligaspelet.
För Eintracht Frankfurt går spelet in i 8 av de 10 senaste hemmamatcherna i ligan. För Union Berlin går spelet in i 6 av de 8 senaste ligamatcherna på bortaplan.
Eintracht Frankfurt har gjort minst 2 mål framåt i de 4 senaste hemmamatcherna i ligan. Samtidigt har Union Berlin gjort minst 2 mål i de 2 senaste matcherna i ligaspelet.

Nog kan vi räkna med mål på Commerzbank-Arena. Eintracht Frankfurt har klivit över spelad lina i åtta av de tio senaste ligamatcherna på hemmagräs. Och i de fyra senaste hemmamatcherna i ligan har laget gjort minst två mål framåt. Och i förra veckans Europa-spel avfärdade hemmalaget Red Bull Salzburg (4-1) utan bekymmer i en målrik tillställning. Även Union Berlin har vridit upp reglagen under de senaste veckorna. En brakförlust mot Borussia Dortmund (0-5) följdes upp av ett målkalas mot Bayer Leverkusen (2-3). Klart är att vi har att göra med två lag som inte brukar snåla med nätrasslet. Eintracht Frankfurt behöver kliva framåt för att ordna en seger och närma sig topplagen i tabellen. Union Berlin är samtidigt ute efter viktiga poäng för att hålla undan i bottenskiktet. Räkna med böljande och underhållande spel med mål i överflöd.


Publicerad: 24 februari 2020 klockan 10:04

Speltipset
Tips
Ö 2.5
Avspark
24 feb 20.30
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr (1U)

1.72

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!