Eintracht Frankfurt vs Wolfsburg • Rekraketer
Annons
Speltips
Bundesliga

Eintracht Frankfurt vs Wolfsburg

Eintracht Frankfurt har andraplatsen inom räckhåll i tyska Bundesliga efter en stark höst. Wolfsburg tog en efterlängtad seger senast efter tre raka förluster i ligaspelet.

Avspark: 2 dec 00.00
Annons

Eintracht Frankfurt ser ut att ha höjt sig flera nivåer den här säsongen och har imponerat i såväl ligaspelet som Europa League. Med sex segrar på de sju senaste i Bundesliga och vinst i alla gruppspelsomgångar i Europa-spelet ser laget ut att kunna uppnå någonting riktigt stort. Wolfsburg har visserligen rest sig efter fjolårets fiasko (räddade kontraktet genom kvalspel) och vann senast mot topplaget RB Leipzig (1-0) på hemmagräs. Men klubben har förlorat fyra av de fem senaste och behöver poäng för att ta sikte på den övre halvan av tabellen.

Hemmalag

Eintracht Frankfurt har sett starka ut så här långt och även imponerat i Europa League. Efter en besvärlig inledning på säsongen (bara en seger på de fem första matcherna i ligan) har laget verkligen höjt sig och stått för flertalet fina prestationer. Med sex segrar på de sju senaste matcherna i ligan ligger klubben bra till i tabellen med en fjärdeplats och 23 poäng på 12 matcher. En seger hemma mot Wolfsburg skulle stärka Eintracht Frankfurts förhoppningar om att slå sig in bland de fyra främsta lagen i serien och säkra en plats i Champions League till nästa säsong. I matchen får tränaren Adi Hütter klara sig utan skadade kvintetten Timothy Chandler, Gonçalo Paciência, David Abraham, Allan Souza och Lucas Torró.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Wolfsburg var nära att åka ur Bundesliga under fjolårssäsongen. Men klubben säkrade till slut nytt kontrakt efter vunnet kvalspel och har sett något vassare ut så här långt in på hösten. Laget har visserligen bara vunnit två av de sex senaste matcherna i ligaspelet. Men trots det ligger Wolfsburg på en någorlunda stabil tiondeplats i tabellen med 15 inspelade poäng på 12 matcher. Segern hemma mot RB Leipzig i den senaste omgången har höjt moralen och kan agera som värdefull injektion inför fortsättningen av säsongen. I truppen saknas skadade Ismail Azzaoui, Ignacio Camacho, Sebastian Jung och Marcel Tisserand. Dessutom är det osäkert om mittbacken John Brooks är redo för spel efter sin skada.

Fem senaste matcherna

Statistik

WOlfsburg har vunnit tre av de fyra senaste mötena med Eintracht Frankfurt. Men den allra senaste matchen lagen emellan slutade 3-1 till ett då bortaspelande Eintracht Frankfurt.

Eintracht Frankfurt snittar 3.20 mål framåt per hemmamatch i ligaspelet.

Wolfsburg har släppt in mål i 75 procent av ligamatcherna så här långt.

Eintracht Frankfurt har gjort mål i de 12 senaste matcherna i ligan.

Wolfsburg har förlorat 4 av de 6 senaste matcherna i Bundesliga.

Speltips

Eintracht Frankfurt går fram som en maskin och har imponerat på slutet med flera storsegrar. Laget har den tredje bästa offensiven (totalt tjugonio mål hittills) i Bundesliga och hittat nätet i de tolv senaste ligamatcherna. I de fem senaste matcherna har laget gjort minst tre mål (!) framåt. En seger hemma mot Wolfsburg skulle sätta laget i en fin position i tabellen. I händelse av seger kan Eintracht Frankfurt nämligen lägga beslag på andraplatsen i tabellen och fortsätta jakten på serieledande Borussia Dortmund. Wolfburg har inte imponerat så här långt och bara vunnit blott två bortamatcher i ligaspelet den här hösten och hållit nollan i totalt tre matcher. Allting talar för att Eintracht Frankfurt tar en ny seger och fortsätter att spruta in mål mot ett halvstukat och formsökande bortalag. Därför spelas att Eintracht Frankfurt gör minst två mål i matchen på Commerzbank-Arena.

Djävulens advokat

Eintracht Frankfurt är visserligen i storform och krossade senast franska Marseille tidigare i veckan. Men trots att Wolfsburg går förhållandevis tungt i ligaspelet har laget bara släppt in i snitt ett mål per bortamatch. Och om vi ser till inbördes möten klubbarna emellan har Eintracht Frankfurt bara klarat spelad lina i två av de sju senaste mötena lagen emellan. Ett Wolfsburg som förmodligen fått ett lyft genom segern mot topplaget RB Leipzig senast har kapaciteten att stå emot ett forcerande hemmalag och klara ett oavgjort resultat eller åtminstone hålla nere siffrorna.


Publicerad: 2 december 2018 klockan 14:06

Speltipset
Tips
1 (Ö 1.5)
Avspark
2 dec 18.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
1 500 kr

1.83

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!