Ekenäs IF vs AC Kajaani • Rekraketer
Annons
Speltips
Ykkönen

Ekenäs IF vs AC Kajaani

Ekenäs IF måste nu ta sig i kragen efter en bedrövlig säsonsinledning. AC Kajaani söker efter formen för att undvika jumboplatsen i tabellen.

Avspark: 30 maj 14.00
Annons

Ekenäs IF var nära avancemang i fjolårets upplaga av finländska Ykkönen. Men till slut landade laget på en tredjeplats och är nu ute efter revansch. AC Kajaani tillhörde bottenskiktet förra året och säkrade kontraktet med endast fem poängs marginal. Även den här säsongen ser ut att bli en jobbig historia för klubben.

Hemmalag

Ekenäs IF var länge med i striden om uppflyttning förra året. Men tre raka förluster i slutskedet av säsongen sänkte förhoppningarna och till sist fick klubben nöja sig med en retlig tredjeplats. Den här säsongen har slutat som den förra slutade. Ekenäs IF har blandat och gett med endast en seger och ett kryss så här långt. Med det ligger laget på en blygsam sjundeplats med bara 4 poäng totalt på 5 matcher. Nu behöver hemmalaget hitta tillbaka till självförtroendet från storsegern mot MYPA (7-2) för att ta en ny trepoängare och påbörja klättringen i tabellen.

Fem senaste matcherna

Bortalag

AC Kajaani rasade ihop totalt med fem förluster på de sju sista omgångarna förra året. Men kontraktet säkrades med knapp marginal och klubben kunde därmed rikta in sig på revansch. Men även det här året ser det ut som laget får det tufft. AC Kajaani har förlorat fyra av de fem inledande matcherna och ligger därmed på en niondeplats (näst sist) med endast 3 inspelade poäng på 5 matcher. Oroväckande är att gästerna inte alls fått i gång offensiven och bara noterats för fyra mål totalt och endast ett mål på de två senaste matcherna i ligan. Bättring krävs om bottenstrid ska undvikas.

Fem senaste matcherna

Statistik

Ekenäs IF har bara förlorat en av de fyra senaste matcherna mot AC Kajaani. Den förlusten (1-2) var dessutom på bortaplan.

Ekenäs IF snittade 2.08 poäng per hemmamatch i ligaspelet förra året.

AC Kajaani har förlorat 4 av de 5 senaste matcherna i ligaspelet.

Ekenäs IF har gjort mål i 80 procent av alla matcher i ligan hittills.

AC Kajaani snittade endast 0.79 poäng per ligamatch på bortaplan i fjol.

Speltips

Ekenäs IF tillhörde toppen av tabellen i fjol och tog merparten (57 procent) av poängen på hemmagräs. AC Kajaani klarade sig kvar i Ykkönen med nöd och näppe och har inte alls imponerat den här säsongen. Gästerna fick till och med kriga för att kämpa ner jumbon MYPA (2-1) som Ekenäs IF krossade för någon vecka sedan med hela 7-2 på hemmaplan. Även om hemmalaget svajat en del vill de nu ta tillvara på möjlighet att ta fart uppåt i tabellen med en ny seger framför hemmapubliken. AC Kajaani tog bara elva poäng på bortaplan i fjolårets ligaspel och har bara mäktat med fyra mål framåt i årets upplaga av den finska andradivisionen. Allting talar för att Ekenäs IF studsar tillbaka efter nederlaget borta mot TPV senaste och tar en viktig trepoängare. Därför spelas att hemmalaget vinner matchen på Ekenäs Centrumplan. Men genom spelsättet DNB säkrar vi upp och får vi insatsen tillbaka i händelse av ett oavgjort resultat.

Djävulens advokat

I normala fall bör Ekenäs IF vara numret för stor för AC Kajaani. I synnerhet på bortagräs. Men med tanke på att även hemmalaget inte riktigt hittat formen finns en risk att vi får se en tam tillställning där endast ett mål fäller avgörandet. Ekenäs IF behöver hålla uppe tempot för att jobba hem en trepoängare. Något som kan bli svårt mot ett förmodligen ultradefensivt AC Kajaani som nöjer sig med att spela till sig en pinne.


Publicerad: 30 maj 2019 klockan 09:51

Speltipset
Tips
1 (DNB)
Avspark
30 maj 14.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.57

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!