Elche vs Granada • Rekraketer
Annons
Speltips
Copa del Rey

Elche vs Granada

Elche jagar sin första seger för säsongen och ställer in siktet på cupspelet. Ett Granada med självförtroende har två raka segrar.

Avspark: 13 sep 00.00
Annons

Elche har inlett säsongen småskakigt och väntar fortfarande på den första segern i ligaspelet efter fyra raka matcher utan vinst. Ett trendbrott krävs för att få in säsongen på rätt spår. Granada har hittat formen och klättrar i tabellen efter segrar i de två senaste ligaomgångarna. Storvinsten mot Extremadura UD (3-1) senast har gett bortalaget ytterligare vind i seglen inför den heta uppgörelsen i Copa del Rey.

Hemmalag

Elche är nykomlingar i Segunda Liga efter att ha kvalat sig upp. Men inledningen på säsongen har varit allt annat än strålande för laget som är segerlösa så här långt in i ligaspelet. Laget ligger för tillfället på en blygsam artondeplats i tabellen med endast 2 inspelade poäng på 4 matcher. Med högsta prioritet på att säkra kontraktet i sin debutsäsong i den spanska andradivisionen finns anledning att betvivla hur hårt Elche väljer att kliva in i cupspelet. Rotation är sannerligen att vänta. Framför allt med tanke på hur inledningen i ligaspelet de facto har sett ut. Inför mötet med Granada förfogar tränaren över en fulltalig trupp utan skador eller avstängningar.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Granada var ruggigt nära ett kvalspel om avancemang till La Liga förra säsongen. Till slut landade laget på en tiondeplats med bara fyra poäng upp till strecket. Den här säsongen har börjat stabilt för laget som just nu ligger på en sjätteplats i tabellen med 8 poäng på 4 matcher. Granada är obesegrat så här långt och vill nu få en flygande start i cupspelet genom att manövrera ut ett motstånd som klubben historiskt sett har haft lätt för. Två raka vinster har höjt moralen och motivationen är på topp hos ett lag som vill utmana på flera fronter den här säsongen. Mittfältaren Fran Rico saknar matchen mot Elche på grund av skada i en annars frisk trupp.

Fem senaste matcherna

Statistik

Nio av lagens tio senaste möten med varandra har slutat med färre än tre mål gjorda. Senaste matchen klubbarna emellan för några veckor sedan slutade 0-0.

Elche har bara 1 vinst på de 6 senaste matcherna.

Granada har klarat minst oavgjort i de 10 senaste matcherna mot Elche.

Elche har misslyckats med att göra mål i 75 procent av säsongens matcher hittills.

Granada är obesegrade i de 5 senaste matcherna den här säsongen.

Speltips

Granada är verkligen på gång och ser ut att ha prickat in formen med två raka segrar. Med vasse anfallaren Antonio Puertas (tre mål i ligaspelet hittills) längst fram bör bortalaget till skillnad från spelbolagens värdering stå som favoriter här. Granada ska normalt sett vara bättre än Elche och har både större bredd och högre spetskvalitet i truppen. Ett stukat hemmalag utan självförtroende behöver prioritera ligaspelet medan Granada kan kliva in på planen med pondus och vetskapen om att de redan har satt sig i ett fint läge i Segunda Liga. Men med tanke på att en cupmatch alltid är lite oviss säkrar vi upp vår lina tack vare generös oddsfördelning. Därför spelas att Granada antingen vinner eller att det blir oavgjort i matchen på Estadio Martínez Valero.

Djävulens advokat

Även om Elche inte har lyckats knipa en seger så här långt kan hemmalaget åtminstone luta sig mot ett förhållandevis starkt försvar. Lagets sex senaste matcher har slutat med färre än tre mål gjorda. Och rent historiskt har Elche sällan låtit ett på papperet starkare Granada springa iväg i matcherna. Om hemmalaget lyckas peta in ett ledningsmål kan det bli oerhört tufft för bortalaget att låsa upp Elches rigida defensiv.


Publicerad: 13 september 2018 klockan 12:45

Speltipset
Tips
X2
Avspark
13 sep 22.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.55

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!