Esbjerg vs Nordsjælland • Rekraketer
Annons
Speltips
Superligaen

Esbjerg vs Nordsjælland

Esbjerg får inrikta sig på kvalspel om nedflyttning efter en tung säsong i den danska högstaligan. Nordsjælland har tre raka segrar i ligan och vill ta en fjärde för att närma sig säkrat slutspel.

Avspark: 29 feb 16.00
Annons

Esbjerg stod för en stark säsong i fjol och tog till slut en tredjeplats i tabellen efter att ha slutat på en femteplats i grundserien. Men den här upplagan av Superligaen ser ut att sluta betydligt sämre för klubben som bara tagit fyra segrar totalt så här långt och nu får inrikta sig på kvalspel om nedflyttning. För tillfället ligger Esbjerg, som endast vunnit en match av de fem senaste i ligan, på en trettondeplats (näst sist) med endast 16 inspelade poäng på 22 matcher. För att få med sig energi in i resterande del av grundserien och efterföljande kval behöver hemmalaget hitta en seger hemma mot ett formstarkt Nordsjælland.

Nordsjælland knep den sista slutspelsplatsen förra året. Men i mästerskapsserien fick klubben erkänna sig besegrade och slutade till slut på en sjätteplats hela åtta poäng bakom femman Odense. Den här säsongen ser Nordsjælland ånyo ut att nå slutspel. Det efter en stark formtopp den senaste tiden. Laget har tagit tre raka segrar i ligaspelet (allra senast 2-1 hemma mot Sönderjyske) och ligger i dagsläget på en femteplats i tabellen med 34 poäng på 22 matcher. Med endast tre poäng ner till jagande Randers och Lyngby behöver Nordsjælland fortsätta att hålla farten uppe för att säkra en plats bland de sex främsta.

Nordsjælland snittar totalt hela 3.91 mål per bortamatch i ligaspelet så här långt. Laget har gjort mål i de 11 senaste bortamatcherna och släppt in mål i 10 av de senaste ligamatcherna på bortagräs.
Esbjerg passerar spelad lina i 55 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet. Nordsjælland kliver över spelad mållina i hela 91 procent av lagets bortamatcher i ligan.
Esbjerg har gjort mål i de 6 senaste ligamatcherna på hemmaplan. Samtidigt har laget hållit nollan i endast 9 procent av matcherna i ligaspelet så här långt in på säsongen.
För Esbjerg går spelet in i 4 av de 6 senaste ligamatcherna på hemmagräs. För Nordsjælland går spelet in i 9 av de 10 senaste bortamatcherna i ligaspelet.

Esbjerg har sannerligen inte imponerat i ligaspelet den här säsongen. Men klart är att hemmalaget är starkare hemma på Blue Water Arena än i bortaspelet. Esbjerg har nätat i 82 procent av hemmamatcherna i ligaspelet så här långt in på säsongen och är nu uppe i sex raka matcher på hemmagräs med mål framåt. Nu ställs laget mot ett formstarkt Nordsjælland som gjort mål i de elva (!) senaste bortamatcherna i ligan. Men samtidigt har gästerna släppt in mål i 91 procent av ligamatcherna på bortaplan hittills. Att det blir målkalas i matchen råder det väl inga tvivel om. Nordsjælland snittar totalt 3.91 mål per bortamatch i ligan och ska inte bli nollade här. Och med tanke på att Esbjerg sällan lämnar hemmamatcherna mållösa hittas fint värde i kombinationsspelet som klickas.


Publicerad: 26 februari 2020 klockan 09:56

Speltipset
Tips
Ö 2.5 + BLGM
Avspark
29 feb 16.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr (1U)

2.00

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!