FC Eindhoven vs Den Bosch • Rekraketer
Annons
Speltips
Eerste Divisie

FC Eindhoven vs Den Bosch

FC Eindhoven jagar en uppflyttningsplats för att avancera till Eredivisie. Den Bosch har siktet inställt på att försvara sin serieledning.

Avspark: 25 jan 20.00
Annons

FC Eindhoven landade i mittenskiktet av tabellen i fjolårsupplagan av den holländska andradivisionen. Efter en väldigt trög start på årets säsong i ligaspelet har laget nu fått upp farten på allvar och jagar för tillfället en slutspelsplats efter tre raka ligasegrar. Den Bosch missade slutspelsplatsen i fjol och har nu siktet inställt på att revanschera sig och (äntligen) ta sig tillbaka till Eredivisie som klubben åkte ut ur för fjorton år sedan.

Hemmalag

FC Eindhoven inledde säsongen bedrövligt och förlorade de fem första matcherna i ligaspelet och lyckades bara ta två segrar på de tretton första omgångarna. Men sedan mitten av november har det gått betydligt bättre för laget som nu har tre raka segrar i ligan (senast 3-1 borta mot FC Volendam). För tillfället ligger FC Eindhoven på en elfteplats i tabellen med 28 poäng på 21 matcher. Upp till en slutspelsplats är det i dagsläget bara fyra poäng. En ny seger skulle därmed innebära att laget tar ett rejält avstamp in i toppstriden inför en intensiv vår som (förhoppningsvis) leder fram till en kamp om avancemang. Tränaren David Nascimento förfogar över en fulltalig matchtrupp inför det viktiga mötet med Den Bosch.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Den Bosch har imponerat så här långt in på säsongen i Eerste Divisie och sitter i förarsätet efter en urstark höst. Laget förlorade visserligen tre av de sex första matcherna i ligaspelet. Men sedan slutet av september har Den Bosch inte förlorat en enda match och tagit tolv segrar av femton möjliga. Därmed ligger klubben föga överraskande etta i tabellen med 46 inspelade poäng på 21 matcher. Men ner till tvåan Twente är det i dagsläget bara två poäng. Så Den Bosch behöver fortsatt vara på tårna och spela in poängen för att känna sig säkra på avancemang till högstadivisionen. Men med elva mål framåt på de tre senaste matcherna i ligan ser det definitivt ljust ut inför fortsättningen. En trupp förskonad från såväl skador som avstängningar har rest till Eindhoven för att ta den fjärde raka segern mot sina motståndare.

Fem senaste matcherna

Statistik

Den Bosch löser spelad mållina i fem av de sju senaste matcherna mot FC Eindhoven. Det allra senaste mötet lagen emellan slutade 3-1 till ett då hemmaspelande Den Bosch.

FC Eindhoven har släppt in mål i 90 procent av sina hemmamatcher i ligan.

Den Bosch har gjort minst 2 mål framåt i de 3 senaste matcherna i ligaspelet.

FC Eindhoven har släppt in mål i 6 av sina 7 senaste ligamatcher.

Den Bosch snittar 2.00 mål framåt per bortamatch i ligaspelet.

Speltips

Den Bosch har hittat storformen inför våren. Med fyra raka segrar (senast 3-0 mot TOP Oss och dessförinnan hela 6-2 mot Dordrecht) har laget kopplat greppet om förstaplatsen i tabellen. Den Bosch är obesegrade i deras femton (!) senaste matcher i ligaspelet och gör i snitt mål i fyra av fem matcher på bortaplan. Visserligen har FC Eindhoven sprattlat till och klättrat i tabellen den senaste tiden. Men Den Bosch besitter större spets med glödhete anfallaren Stefano Beltrame (två mål i senaste matchen) längst fram. Ser vi även till inbördes möten klubbarna emellan tippar bägaren definitivt över till Den Boschs fördel. De har vunnit tre raka mot FC Eindhoven och passerar spelad lina i de två senaste matcherna mot sina motståndare för dagen. Den Bosch kan rycka i toppen vid seger och kommer att sätta full fart framåt för att hämta hem nya poäng. Därför spelas att Den Bosch gör minst två mål framåt i matchen på Jan Louwers Stadion.

Djävulens advokat

Visserligen har Den Bosch levererat på målfronten med minst två mål framåt i de tre senaste. Men samtidigt har FC Eindhoven prickat in en formtopp och har tre raka segrar i ligaspelet. I sex av de åtta senaste ligamatcherna har hemmalaget dessutom släppt in under två mål. Om Den Bosch ställer in skorna finns en överhängande risk att FC Eindhoven kopplar greppet om matchen och tar viktiga poäng i slutspelsjakten.


Publicerad: 25 januari 2019 klockan 18:51

Speltipset
Tips
2 (Ö 1.5)
Avspark
25 jan 20.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.90

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!