FC Köpenhamn vs CSKA Sofia • Rekraketer
Annons
Speltips
Europa League

FC Köpenhamn vs CSKA Sofia

FC Köpenhamn vill förvalta sitt fina läge efter segern på bortaplan förra veckan. CSKA Sofia behöver kliva framåt för att nå avancemang.

Avspark: 16 aug 00.00
Annons

FC Köpenhamn vill ta revansch den här säsongen efter att ha misslyckats totalt i ligaspelet i fjol. Och efter en stark bortaseger senast har danskarna allt i egna händer när det kommer till avancemang i kvalspelet till Europa League. CSKA Sofia har länge spelat andrafiol bakom suveränerna Ludogorets Razgrad i det inhemska ligaspelet. Efter ett (onödigt) rött kort i det första mötet med FC Köpenhamn behövs nu en vändning och seger för att kunna ta sig vidare i Europa League.

Hemmalag

FC Köpenhamn lyckades inte alls under förra säsongen. Storklubben slutade till slut på en blygsam fjärdeplats i ligaspelet med endast 58 poäng på 36 matcher. Men i Europa-spelet gick det bättre för laget som tog sig ända till en sextondelsfinal i Europa League. Så här långt in i säsongen ser det bra ut för FC Köpenhamn i Superligaen där klubben tagit kommandot och leder serien efter fem omgångar och fyra raka segrar. Vinsten mot rivalen Bröndby senast har sannerligen stärkt självförtroendet och moralen ytterligare. Mot CSKA Sofia får tränaren Ståle Solbakken fortsatt klara sig utan långtidsskadade Jonas Wind. Även mittfältaren Rasmus Falk är ett frågetecken.

Fem senaste matcherna

Bortalag

CSKA Sofia har inlett säsongen strålande och leder den bulgariska högstadivisionen efter fyra raka segrar. Efter att ha skuggat storklubben Ludogorets Razgrad i flera år är nu CSKA Sofia redo att på allvar utmana om ligatiteln. I fjol slutade klubben på en andraplats med 81 poäng på 36 matcher. Men i år är siktet inställt på att sno åt sig titeln och samtidigt ta sig ut i Europa-spelet. Men efter den snöpliga hemmaförlusten mot danskarna (Bozhidar Chorbadzhiyski visades ut) behöver laget ösa på för att hämta upp underläget och krångla sig vidare till nästa omgång. Inför matchen saknas skadade duon Henrique och Stanislav Manolev i en annars fulltalig trupp.

Fem senaste matcherna

Statistik

FC Köpenhamn har inlett Superligaen på allra bästa sätt och har vassast offensiv av alla lag med tolv mål gjorda hittills. Samtidigt har CSKA Sofia vunnit alla sina matcher så här långt in i ligaspelet.

För FC Köpenhamn har 80 procent av hemmamatcherna slutat med över 2.5 mål.

CSKA Sofia snittar 2.00 mål framåt per bortamatch i ligaspelet så här långt.

FC Köpenhamn snittar totalt 3.00 mål per match hittills den här säsongen.

För CSKA Sofia har de 4 senaste matcherna slutat med över 2.5 mål.

Speltips

FC Köpenhamn är inne i ett riktigt stim för tillfället. Danskarna forcerar fram i ligaspelet (senast övertygande 3-1 mot rivalerna Bröndby) och har även fått luft under vingarna i Europa-spelet efter flera fina prestationer. Även målmässigt har laget bjudit på flera underhållande kalas i närtid. CSKA Sofia behöver kliva framåt i banan efter den svidande förlusten senast och måste göra minst två mål och vinna matchen för att ha en chans att avancera. Någonting som kommer att öppna upp för FC Köpenhamn och deras vassa omställningsspel. Allting talar för ännu en böljande och målrik historia när lagen gör upp om att få möta (med allra största sannolikhet) Atalanta i nästa omgång. Därför spelas att det totalt blir över 2.5 mål gjorda i matchen på Parken.

Djävulens advokat

FC Köpenhamn är vidare till nästa omgång om matchen slutar oavgjort (0-0 räcker därmed) och behöver inte alls trycka på för att få in ett mål. CSKA Sofia förväntas ta kommandot och jaga för att hitta det (för moralen) så viktiga ledningsmålet. Men om danskarna sätter defensiven och lyckas spika igen försvaret långt in i matchen finns risk att sammandrabbningen blir långtifrån så eldig som förutsättningarna talar för. Nyckeln för bortalaget är att i ett så tidigt sked som möjligt få hål på sina motståndare för att öka pressen och ingjuta skräck och nerv. Någonting som i sin tur kan öppna upp matchen rejält och få målen att trilla in för båda lagen.


Publicerad: 16 augusti 2018 klockan 10:40

Speltipset
Tips
Ö 2.5
Avspark
16 aug 18.30
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

2.00

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!