FC Köpenhamn vs Midtjylland • Rekraketer
Annons
Speltips
Superligaen

FC Köpenhamn vs Midtjylland

FC Köpenhamn är ute på revanschtåg och vill nu ta tillbaka ligatiteln. Midtjylland behöver en seger för att ta kommandot inför slutspurten.

Avspark: 18 apr 18.00
Annons

FC Köpenhamn hade vunnit två raka ligatitler innan de fick sig slagna av Midtjylland förra säsongen. Även i år gör de båda klubbarna upp om titeln i vad som väntas bli en rafflande slutspurt i danska Superligaen. Vinner FC Köpenhamn tar de ett stort kliv närmare bucklan. Gästande Midtjylland måste ta tre poäng för att krympa avståndet och hålla spänningen vid liv i tabelltoppen åtminstone ett litet tag till.

Hemmalag

FC Köpenhamn gick på pumpen rejält förra säsongen och slutade till slut på en svag fjärdeplats med hela tjugosju (!) poäng upp till mästarna Mitdjylland. I år är storklubben ute efter revansch. Och efter en imponerande säsong med endast tre förluster totalt (den senaste i slutet av september) ser det onekligen ut som att det är FC Köpenhamns år i år. Just nu ligger laget etta i slutspelstabellen med 70 poäng på 29 matcher. Med fem poäng ner till just Midtjylland finns nu en gyllene möjlighet att rycka i tabellen när endast sju matcher återstår av ligasäsongen. Fyra raka segrar i ligaspelet har lagt grunden (och gett en stor dos självförtroende) och med ett starkt hemmastöd inne på Parken finns hopp om att redan nu ta ett stort kliv mot titeln i den danska högstaligan.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Midtjylland stod för en imponerande insats förra säsongen och tog hem titeln i Superligaen efter en stark slutspurt. Även i år har klubben presterat fin fotboll och endast förlorat två matcher i ligaspelet så här långt. För tillfället ligger laget på en andraplats med 65 inspelade poäng på 70 matcher och skuggar därmed det revanschsugna FC Köpenhamn som inte tar några fångar på hemmagräs. Men om Midtjylland ska ha en chans att kunna replikera fjolårets succésäsong krävs en seger mot huvudstadslaget för att inte tappa mark nu när marginalerna minskar för varje omgång. Full fart framåt är melodin. Midtjylland kan åtminstone luta sig mot ett fint facit när det kommer till inbördes möten. Laget har nämligen vunnit fem av de sex senaste matcherna mot FC Köpenhamn.

Fem senaste matcherna

Statistik

I fem av de sex senaste hemmamatcherna för FC Köpenhamn mot Midtjylland har båda lagen gjort mål. Det allra senaste mötet lagen emellan slutade 2-1 till ett även då hemmaspelande FC Köpenhamn.

FC Köpenhamn har gjort mål i 100 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet.

Midtjylland har hållit nollan i endast 14 procent av ligamatcherna på bortaplan.

FC Köpenhamn snittar hela 3.64 mål totalt på hemmaplan i ligan hittills.

Midtjylland gör i snitt 1.86 mål framåt per bortamatch i ligaspelet så här långt.

Speltips

För FC Köpenhamn går spelet in i 64 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet så här långt in på säsongen. För Midtjylland är motsvarande siffra på bortaplan i ligaspelet hela 86 procent. FC Köpenhamn har gjort mål i fjorton (!) raka matcher på hemmagräs och har samtidigt hållit nollan i endast 36 procent av hemmamatcherna. Midtjylland har hittat nätet i 93 procent av lagets bortamatcher i ligaspelet hittills och är obesegrade i de tolv senaste ligamatcherna på bortagräs. Ett av lagen behöver en seger för att kunna lägga ena handen på bucklan. Det andra laget måste ta tre pinnar för att minska luckan i toppen och hålla titeldrömmarna vid liv. En sevärd sexpoqängsdrabbning mellan titelfavoriterna är att vänta där det enda som räknas är seger. Allting talar för en målrik och böljande tillställning utan handbroms. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Parken.

Djävulens advokat

Förvisso brukar det bli mål åt båda håll när FC Köpenhamn och Midtjylland väl brakar samman. Men ser vi till lagens respektive säsonger är det delvis en annan bild som målar upp sig. FC Köpenhamn och Midtjylland förfogar rent statistiskt över seriens bästa försvarslinjer. Spelet går bara in i två av FC Köpenhamns fyra senaste matcher. Även för Midtjylland har båda lagen nätat i endast två av de fyra senaste.


Publicerad: 18 april 2019 klockan 19:51

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
18 apr 18.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.61

Odds

Plusmeny
Napoli vs Arsenal
1 (Ö 11.5 FSP)5001.53

Dela vidare!

Kommentera nedan!