FC Levadia Tallinn vs Dundalk • Rekraketer
Annons
Speltips
Europa League

FC Levadia Tallinn vs Dundalk

FC Levadia Tallinn har en imponerande svit i ryggen inför kvalspelet. Dundalk leder den inhemska serien och vill lyckas i Europa.

Avspark: 12 jul 00.00
Annons

FC Levadia Tallinn åkte på svidande förluster mot irländska Cork City både hemma och borta i förra säsongens upplaga av Europa League. Nu är Estland-laget ute efter revansch och vill få med sig ett bra resultat på hemmaplan för att kliva ut med självförtroende i returen på irländsk mark. Dundalk är seriesuveränerna i den irländska högstadivisionen som vill ta sig ut i Europa för att göra en toppensäsong ännu mer lyckad. Ett högintressant kvalmöte väntar i Estlands huvudstad.

Hemmalag

FC Levadia Tallinn kan blicka tillbaka på en fin svit i ligaspelet och kommer rustade inför hemmamötet med Dundalk. Just nu ligger klubben på en tredjeplats i den inhemska ligan med 41 poäng på 18 matcher. Upp till serieledarna Nomme Kalju är det endast tre poäng. FC Levadia Tallinn har bara förlorat en match hittills den här säsongen (1-2 borta mot nämnda Nomme Kalju) och har fem raka hemmasegrar. Nu siktar klubben på ett lyckat Europa-äventyr för att ta säsongen till helt nya höjder. Hemmalaget har en trupp fri från skador och avstängningar.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Dundalk var på vippen att säkra en plats i gruppspelet i Champions League i fjol. Men irländarna föll snöpligt på målsnåret i den avgörande matchen mot polska Legia Warsaw. För två år sedan tog sig klubben till gruppspelet i Europa League. En bedrift som Lilywhites ämnar upprepa den här säsongen. Dundalk har imponerat i ligaspelet och kommer till Estland med tio (!) raka segrar i ryggen. Laget ligger för närvarande på en förstaplats med 61 inspelade poäng på 25 matcher och har redan skapat en lucka under sig i tabellen. Inför drabbningen med estlänningarna får Dundalk klara sig utan långtidsskadade Stephen O’Donnell i en annars fulltalig matchtrupp.

Fem senaste matcherna

Statistik

FC Levadia Tallinn är obesegrade på hemmaplan och har bara en enda förlust totalt sett i årets ligaspel. Dundalk är i fantastiskt fin form och har vunnit arton av de nitton senaste matcherna.

FC Levadia Tallinn snittar 3.44 mål framåt per match på hemmaplan.

Dundalk har gjort mål i 84 procent av säsongens matcher.

FC Levadia Tallinn har gjort mål i 100 procent av sina hemmamatcher.

Dundalk snittar 2.52 mål framåt per match den här säsongen.

Speltips

FC Levadia Tallinn är i fint slag och öser in mål på hemmagräs. Samtidigt går Dundalk från klarhet till klarhet i irländska Airtricity League och har kopplat ett järngrepp om titeln efter en osannolik vinstsvit och en i det närmaste ostoppbar offensiv. FC Levadia Tallinn behöver få med sig en vinst för ett optimalt utgångsläge i returen. Dundalk vill skapa sig en fördel genom att hitta nätet på bortaplan. En offensiv målfest väntar mellan två lag som har den vassaste offensiva eldkraften i respektive liga. Därför spelas att det blir över 2.5 mål i matchen på Kadriorg Stadium.

Djävulens advokat

FC Levadia Tallinn vill förvisso få med sig ett bra resultat inför returen i Irland. Allra helst en vinst. Dundalk bör bjuda upp till dans för att få in ett eller flera viktiga bortamål. Men om irländarna får för sig att parkera bussen och hålla nere siffrorna i stället för att satsa framåt kan den tänkta målfesten bli allt annat än sprudlande. Ett tidigt mål av hemmalaget skulle sätta fart på matchen och förmodligen leda till en chansrik och böljande tillställning. Men om Dundalk håller ställningarna långt in i matchen finns en möjlighet att matchen blir tajt, målsnål och låst.


Publicerad: 12 juli 2018 klockan 11:24

Speltipset
Tips
Ö 2.5
Avspark
12 jul 18.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

2.05

Odds

Plusmeny
Kopavogur vs Haukar
1500 kr1.72
Selfoss vs Njardvik
Ö 2.5500 kr1.65
Stjärnan vs JK Nomme Kalju
1500 kr1.80

Dela vidare!

Kommentera nedan!