FC Rosengård vs Slavia Prag • Rekraketer
Annons
Speltips
Champions League

FC Rosengård vs Slavia Prag

FC Rosengård vill revanschera sig efter det snöpliga uttåget förra säsongen. Slavia Prag har siktet inställt på en ny framgång i Europa.

Avspark: 18 okt 00.00
Annons

FC Rosengård skuggar serieledande Piteå i svenska Damallsvenskan och kliver in i Champions League-spelet med självförtroende efter fem raka segrar. Slavia Prag nådde en fin framgång i Europa-spelet under fjolårssäsongen när laget tog sig hela vägen fram till en kvartsfinal. Den här gången vill tjeckerna återupprepa succén och nå minst lika långt. En spännande åttondelsfinal väntar på Malmö IP.

Hemmalag

FC Rosengård står för en stark slutspurt i Damallsvenskan och jagar serieledande Piteå i tabellen. Med två omgångar kvar ligger FC Rosengård på en andraplats i tabellen med hela 42 poäng på 20 matcher. Avståndet upp till Piteå är endast tre poäng och Malmö-laget har betydligt bättre målskillnad. En rafflande avslutning på ligasäsong väntar med andra ord där FC Rosengård vill fullborda en fin höst och ta sig förbi norrlänningarna för att hämta hem det första ligaguldet på tre år. FC Rosengård klev in i Champions League först i sextondelsfinalen där ryska Ryazan avfärdades (1-0 och 2-0) utan några större bekymmer. Med tanke på att Damallsvenskan och titeljakten i allra högsta grad lever vill laget av naturliga skäl se till att göra jobbet så pass bra på hemmaplan att bortamötet med Slavia Prag mest blir till en formalitet där tränare Jonas Eidevall kan rotera i elvan.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Slavia Prag har onekligen gått fram som en maskin i ligaspelet. Klubben (som slutade tvåa förra säsongen) leder tabellen för tillfället med 18 poäng på 7 matcher. En förkrossande målskillnad med ofattbara femtioåtta (!) plusmål talar sitt tydliga språk. I Champions League fick tjeckerna först kriga sig igenom ett gruppspel (tre raka vinster) innan holländska Ajax slogs ut (2-0 och 2-1) i sextondelsfinalen. Slavia Prag vill nu återupprepa fjolårets framgång i Europa-spelet då laget slog sig fram till en kvartsfinal mot tyska Wolfsburg. Men frågan är om klasskillnaden är för stor redan nu när klubben tar sig an ett profilstarkt och kompetent FC Rosengård som dessutom bär på rejäl revanschlusta efter förra säsongens delvis misslyckade Europa-äventyr.

Fem senaste matcherna

Statistik

FC Rosengård har vunnit de två tidigare mötena med Slavia Prag. Vid båda tillfällena har FC Rosengård dessutom haft ledningen vid halvtid. Senaste matchen lagen emellan slutade 3-0 till ett även då hemmaspelande FC Rosengård.

FC Rosengård har vunnit sina 6 senaste matcher på hemmaplan.

Slavia Prag har hållit nollan i 60 procent av sina matcher i Champions League.

FC Rosengård har löst spelad lapp i de 6 senaste matcherna.

Slavia Prag har vunnit sina 5 senaste bortamatcher den här säsongen.

Speltips

FC Rosengård är i kanonform och har verkligen fått medvind i jakten på serieledande Piteå i Damallsvenskan. Efter att ha åkt ut mot engelska Chelsea i åttondelsfinalen i fjol brinner nu laget av revanschlusta och vill göra processen kort med Slavia Prag. En storseger på hemmagräs skulle göra returmötet i Tjeckien till en avslagen och rotationsvänlig historia. Något som ett FC Rosengård som slåss på två fronter i dagsläget skulle må bra av. Slavia Prag har gjort det fint i det inhemska ligaspelet och stod för en skräll i fjolårsäsongens upplaga av Champions League när de tog sig ända till kvartsfinal där ett starkt Wolfsburg till sist blev för svårt. Men FC Rosengård är några strån vassare. Klasskillnaden trupperna emellan har visat sig vid de två tidigare tillfällena som lagen har möts. Allting talar för en komfortabel seger där ett hemmalag i storform kommer att sätta full fart direkt vid avspark. Därför spelas att FC Rosengård leder vid halvtid och sedermera vinner matchen hemma på Malmö IP.

Djävulens advokat

FC Rosengård ska vara ett nummer större än Slavia Prag och bör ta hem en komfortabel seger på hemmaplan. Men samtidigt vet tjeckerna om vikten av att dels knipa igen på bortagräs, dels att få in ett mål. FC Rosengård behöver sannerligen kliva ut på planen och sätta fart direkt för att skaka om gästerna. Men även om svenskorna löst spelad lapp i de sex senaste matcherna och sex senaste hemmamatcherna kan nerverna spela in när en kvartsfinalplats i Champions League står på spel. FC Rosengård löste dessutom spelet i bara en av de två matcherna i sextondelsfinalmötet med ryska Ryazan.


Publicerad: 18 oktober 2018 klockan 09:47

Speltipset
Tips
1 (HT/FT)
Avspark
18 okt 19.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.90

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!