FC Utrecht vs FC Groningen • Rekraketer
Annons
Speltips
Eredivisie

FC Utrecht vs FC Groningen

FC Utrecht vill avsluta säsongen med att säkra en kvalplats till Europa League. FC Groningen ser en möjlighet att ge fansen en andra raka seger.

Avspark: 19 apr 00.00
Annons

Ett FC Utrecht i trassligt formläge behöver en vinst för att säkra en kvalplats till Europa League nästa säsong. FC Groningen har i princip klarat kontraktet och kan spela ut för att ge fansen en fin avslutning på årets säsong i Eredivisie.

Hemmalag

FC Utrecht slutade fyra i fjol och ser återigen ut att lägga vantarna på en av kvalplatserna till Europa League. Laget ligger för närvarande på en femteplats med 49 poäng på 31 matcher. Trots en vissen formkurva (fyra raka matcher utan vinst) har målen rasat in både framåt och bakåt. I klubbens nio (!) senaste matcher har det blivit minst tre mål gjorda (senast 1-3 mot Feyenoord). Inför mötet med FC Groningen saknas trion Jean-Christophe Bahebeck, Patrick Joosten och Simon Makienok på grund av skador.

Bortalag

FC Groningen sniffade på en Europa-plats förra säsongen, men i år har det gått tyngre för klubben som just nu ligger på en trettondeplats med 33 poäng på 31 matcher. Men kontraktet är mer eller mindre säkrat (sex poäng ner och tjugofem plusmål med två matcher kvar) och FC Groningen ser i stället en morot i att vinna två raka matcher (2-1 mot Roda JC i senaste omgången) i Eredivisie för första gången sedan april förra året. Laget reser till Utrecht med en matchtrupp helt fri från skador och avstängningar.

Statistik

FC Utrecht har släppt in minst två mål i de fyra senaste matcherna. FC Groningen har bara hållit nollan i sju procent av säsongens bortamatcher.

FC Utrecht har gjort mål i 93 procent av sina hemmamatcher.

FC Groningen har gjort mål i de 8 senaste matcherna.

För FC Utrecht ligger snittet totalt på 3.33 mål per match på hemmaplan.

FC Groningen har gjort mål i 80 procent av sina bortamatcher.

Speltips

FC Utrecht och FC Groningen bjuder nästan alltid in till målfest. Hela fem av lagens sex senaste möten sinsemellan har slutat med över 2.5 mål gjorda. Formläge och statistik i närtid (FC Utrecht har både gjort och släppt in minst tre mål i de tre senaste matcherna) pekar på att trenden förlängs. Därför spelas att det blir över 3.0 mål i matchen. Vid händelse av att det blir just exakt tre mål får vi insatsen tillbaka.


Publicerad: 19 april 2018 klockan 10:18

Speltipset
Tips
Ö 3.0
Avspark
19 apr 18.30
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

1.55

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!