FC Utrecht vs Heerenveen • Rekraketer
Annons
Speltips
Eredivisie

FC Utrecht vs Heerenveen

FC Utrecht behöver vända på hemmaplan för att ta sig vidare i det holländska kvalspelet. Heerenveen har ett slagläge att utnyttja.

Avspark: 12 maj 00.00
Annons

FC Utrecht gick hela vägen i fjolårets kvalspel i holländska Eredivisie och lyckades till slut ro hem en Europa League-plats efter en nervkittlande finalvinst (straffavgörande efter totalt 3-3) mot toppkonkurrenten AZ Alkmaar. I år är läget mer ansträngt efter en förlust i första semifinalmötet (3-4) mot ett Heerenveen som har siktet inställt på att säkra Europa-spel för första gången på fyra år.

Hemmalag

FC Utrecht stod för ännu en stabil grundsäsong i Eredivisie och slutade på en femteplats med 54 poäng på 34 matcher. Men klubben avslutade säsongen svagt (bara en vinst på de sju sista matcherna) och får nu förlita sig på ett lyckat kvalspel för att säkra Europa-spel till hösten. Men hemma på Stadion Galgenwaard är holländarna starka med fjorton (!) raka matcher utan förlust. Någonting att luta sig emot nu när det blåser snålt. FC Utrecht får klara sig utan skadade kvartetten Patrick Joosten, Jean-Christophe Bahebeck och Simon Makienok i matchen mot Herenveen. Dessutom är mittfältaren Yassin Ayoub avstängd efter sitt röda kort senast.

Bortalag

Heerenveen knep den sista kvalplatsen med visst svaj på ribban (grundserien avslutades med två raka förluster). Till sist sladdade klubben in på en åttondeplats i tabellen med 46 inspelade poäng på 34 matcher. Men efter den viktiga segern i första semifinalmötet med FC Utrecht har laget nu fördel och luft under vingarna när finallagen ska spikas. Heerenveen har förmåga att hitta nätet på bortaplan och ser en möjlighet till framgångsrikt kontringsspel när FC Utrecht kommer att trycka på inför hemmapublik. I en annars fulltalig matchtrupp saknas bara skadade mittfältsduon Stijn Schaars och Martin Ødegaard samt målvakten Warner Hahn.

Statistik

Sex av de sju senaste mötena lagen emellan har slutat med minst 2.5 mål gjorda. Den senaste matchen innan första kvalmötet slutade oavgjort (2-2).

För FC Utrecht har båda lagen gjort mål i 71 procent av säsongens matcher.

Heerenveen har gjort mål i 88 procent av säsongens bortamatcher.

FC Utrecht har gjort mål i 94 procent av sina hemmamatcher.

För Heerenveen ligger snittet totalt på 3.29 mål per match på bortaplan.

Speltips

FC Utrecht har kniven mot strupen i returmötet och behöver vinna för att ha en möjlighet att gå vidare till final i kvalspelet. Heerenveen sitter förvisso i förarsätet, men behöver nätrassel med tanke på hemmalagets fördel av bortamål sedan första mötet. Förutsättningarna, form och historiken lagen emellan talar för ännu en målrik och offensiv uppgörelse. Därför spelas att det blir över 3.0 mål i matchen. I händelse av att det blir just exakt tre mål får vi insatsen tillbaka.


Publicerad: 12 maj 2018 klockan 08:46

Speltipset
Tips
Ö 3.0
Avspark
12 maj 20.45
Resultat
Push
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

1.65

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!