FC Utrecht vs Vitesse • Rekraketer
Annons
Speltips
Eredivisie

FC Utrecht vs Vitesse

FC Utrecht litar på historiken för att säkra en av Europa-platserna till hösten. Men Vitesse sitter i förarsätet efter vinst med uddamålet senast.

Avspark: 19 maj 00.00
Annons

FC Utrecht har siktet inställt på att ta sig till Europa League för andra året i rad. Men då behöver klubben vända underläget (2-3) från det första finalmötet. Men hemmaformen är god och FC Utrecht lutar sig mot en fin historik lagen emellan. Vitesse tog en viktig vinst på hemmagräs efter ett segermål på övertid. Men i returen måste laget se till att minst hålla jämna steg med hemmalaget för att säkra Europa-spel på nytt. Ett dramatiskt avgörande väntar under lördagskvällen.

Hemmalag

FC Utrecht avslutade grundserien på ett allt annat än imponerande sätt (bara en vinst på de sju sista matcherna). Men klubben lyckades till sist slå ifrån sig (1-0 mot VVV i sista omgången) och slutade på en femteplats med 54 poäng på 34 matcher. Nu har de likt förra säsongen en möjlighet att ta sig ut i Europa till hösten. På hemmaplan är FC Utrecht urstarka och senaste förlusten kom i september förra året (!) mot PSV (1-7). Inför returen mot Vitesse saknas trion Jean-Christophe Bahebeck, Patrick Joosten och Simon Makienok på grund av skador i en annars fulltalig trupp.

Bortalag

Vitesse lyckades säkra en kvalplats till Europa genom en någorlunda stark avslutning på grundserien (två vinster på de fyra sista matcherna). Laget slutade till sist på en sjätteplats med 49 inspelade poäng på 34 matcher och höll undan jagande Heerenveen i tabellen. Europa-möjligheten har gett klubben luft under vingarna. Något som visade sig i första finalmötet då det sena segermålet såg till att Vitesse har slagläge inför returen. Men då måste även ett rejält spöke (klubben har inte tagit poäng borta mot FC Utrecht på fem raka försök) besegras. Till returmötet kommer bortalaget med en trupp helt skonad från skador och avstängningar.

Statistik

För FC Utrecht har tio av de elva senaste hemmamatcherna mot Vitesse slutat med över 2.5 mål gjorda. Senaste matchen på Stadion Galgenwaard lagen emellan i mars månad slutade 5-1 till FC Utrecht.

FC Utrecht har gjort mål i 94 procent av sina hemmamatcher.

Vitesse snittar totalt 3.24 mål per match på bortaplan.

FC Utrecht har gjort minst 2 mål i 9 av de 11 senaste hemmamatcherna mot Vitesse.

Vitesse har gjort mål i 82 procent av sina bortamatcher.

Speltips

FC Utrecht har förvisso två bortamål med sig in i returmötet och behöver inte en offensiv urladdning om de håller siffrorna nere bakåt. Men laget får nog se sig tvungna att kliva framåt och skapa marginal i kolumnerna när ett Vitesse i ruggig målform (tjugosju mål på de sju senaste matcherna) gästar. En böljande uppgörelse väntas när Europa League-platsen ska spikas. Därför spelas att det blir över 3.0 mål i matchen. I händelse av att det blir just exakt tre mål får vi insatsen tillbaka.


Publicerad: 19 maj 2018 klockan 06:26

Speltipset
Tips
Ö 3.0
Avspark
19 maj 20.45
Resultat
Push
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

2.02

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!