Feyenoord vs AZ Alkmaar • Rekraketer
Annons
Speltips
Eredivisie

Feyenoord vs AZ Alkmaar

Feyenoord är sugna på revansch efter att ha slutat trea förra säsongen. AZ Alkmaar skuggar topptrion i tabellen efter en fin start på hösten.

Avspark: 26 sep 20.00
Annons

Feyenoord landade en bra bit från toppduon Ajax och PSV Eindhoven förra säsongen och missade chansen till Champions League-fotboll. Den här säsongen är den anrika klubben ute efter revansch. AZ Alkmaar har fått en pangstart på säsongen och har nu en möjlighet att haka på topplagen i händelse av en ny seger.

Hemmalag

Feyenoord siktar högt efter fjolårets mindre lyckade ligainsats. Klubben slutade på en tredjeplats med hela arton (!) poäng upp till ligatvåan PSV Eindhoven. Nu vill laget vässa positionen ytterligare och åtminstone knipa en av de två Champions League-platserna. Men efter en minst sagt svajig inledning på säsongen (fyra kryss på de första sex matcherna) behöver nu Feyenoord hitta segrar för att ta fart uppåt i tabellen. Just nu ligger klubben på en tiondeplats med 10 poäng på 6 matcher.

Fem senaste matcherna

Bortalag

AZ Alkmaar slutade på en fjärdeplats förra säsongen och tog sig därmed ut i Europa-spelet. Men den här säsongen vill laget utmana om en plats bland de två främsta för att nå Champions League. Och visst har säsongen startar bra för tränare Arne Slots mannar. AZ Alkmaar har vunnit fyra av de sex inledande matcherna och ligger för tillfället på en fjärdeplats i tabellen med 13 inspelade poäng på 6 matcher. Två raka segrar i ligaspelet har gett fint med självförtroende inför fortsättningen av säsongen. En seger mot Feyenoord (som laget inte vunnit mot på tre år) skulle vara en ny fjäder i hatten för ett AZ Alkmaar som siktar högt.

Fem senaste matcherna

Statistik

I tolv av de femton senaste matcherna mellan Feyenoord och AZ Alkmaar har båda lagen gjort mål. Allra senast slutade det 2-1 till ett även då hemmaspelande Feyenoord.

För Feyenoord går spelet in i 5 av de 6 senaste ligamatcherna.

AZ Alkmaar har gjort mål i 83 procent av ligamatcherna så här långt.

Feyenoord har släppt in mål i 100 procent av hemmamatcherna i ligaspelet.

För AZ Alkmaar gick spelet in i 65 procent av bortamatcherna förra säsongen.

Speltips

För Feyenoord har spelet gått in i 83 procent av alla ligamatcher så här långt in på säsongen. AZ Alkmaar har gjort mål i alla bortamatcher hittills och i 83 procent av ligamatcherna totalt sett. Och visst brukar lagen bjuda upp till dans när de möts. I hela tolv av de femton senaste matcherna mellan Feyenoord och AZ Alkmaar har båda lagen hittat nätet. Feyenoord behöver även kliva framåt efter en svag start på säsongen med fyra kryss och bara två segrar. AZ Alkmaar har medvind och med endast en poäng upp till förstaplatsen kan vi räkna med ett fulladdat bortalag som ser alla möjligheter att få med sig ett resultat mot fjolårstrean. Räkna med full fart framåt och mål i överflöd. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Stadion Feijenoord.

Djävulens advokat

För Feyenoord gick spelet endast in i 56 procent av matcherna i ligaspelet förra säsongen. Och för AZ Alkmaars del gjorde båda lagen mål i bara 53 procent av ligamatcherna förra säsongen. Sett till närtid och tidigare möten lagen emellan talar allting för målkalas. Men risken finns att det blir låst läge när ett Feyenoord som inte vill förlora kniper igen bakåt för att hålla ställningarna mot ett formstarkt AZ Alkmaar med medvind i ryggen.


Publicerad: 26 september 2019 klockan 13:22

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
26 sep 20.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
2 000 kr

1.95

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!