Fiorentina vs Lecce • Rekraketer
Annons
Speltips
Serie A

Fiorentina vs Lecce

Fiorentina har tre raka ligamatcher utan seger och behöver en trepoängare för att närma sig en Europa-plats. Lecce krigar i botten av tabellen och närmar sig nedflyttning efter en svag höst.

Avspark: 30 nov 20.45
Annons

Fiorentina var snubblande nära att åka ur Serie A förra säsongen. Men till slut säkrade Florens-laget nytt kontrakt med tre poäng ner till Empoli under strecket. Den här säsongen ser ut att kunna sluta bättre för klubben som i alla fall hade en stark period i september och oktober. Men efter två raka förluster i ligaspelet (senast 0-1 mot Hellas Verona) behöver nu Fiorentina studsa tillbaka för att inte tappa värdefull mark upp till Europa-platserna. Just nu ligger laget på en tiondeplats med 16 poäng på 13 matcher.

Lecce är nykomlingen som endast skrapat ihop två segrar (2-1 mot Torino och 3-1 mot SPAL) i ligaspelet den här hösten. Laget har haft förtvivlat svårt att hitta segrar så här långt in på säsongen och är nu uppe i åtta raka matcher utan seger. Allra senast blev det oavgjort (2-2) i den hetlevrade matchen mot Cagliari (tre röda kort i slutminuterna) där ett sent mål av Marco Calderoni räddade en poäng. Trots en svag form har en drös med kryss hållit Lecce flytande ovanför nedflyttningsstrecket. För tillfället ligger klubben på en sjuttondeplats med 11 poäng på 13 matcher. Men med tanke på att det bara är en poäng ner till Genoa under strecket behöver Lecce vända trenden om det inte ska bli respass tillbaka till Serie B.

Lecce snittar hela 3.86 mål per bortamatch i ligaspelet så här långt in på säsongen. Motsvarande siffra för Fiorentina på hemmaplan i ligan ligger på 2.67 mål per match.
För Fiorentina har spelet gått in i 67 procent av lagets hemmamatcher i ligan den här hösten. För Lecces del har båda lagen nätat i hela 86 procent av lagets ligamatcher på bortagräs.
För Lecce går spelet in i de 7 senaste matcherna i ligaspelet. Laget har dessutom gjort minst 2 mål framåt i de 3 senaste ligamatcherna. För Fiorentina har båda lagen gjort mål i 4 av de 5 senaste matcherna i ligan.
Fiorentina har endast hållit nollan i 23 procent av lagets matcher i Serie A den här hösten. Samtidigt har Lecce hittat nätet i 86 procent av bortamatcherna i ligaspelet.

Klart är att Lecce, trots några segerlösa månader, kan göra mål. Gästerna har nätat mot såväl Juventus och Lazio den senaste tiden och bör inte ha problem att hitta målet mot ett Fiorentina som släppt in mål i fem raka matcher. Samtidigt har ‎La Viola varit målfarliga på hemmagräs och hittat nätet i de fyra senaste ligamatcherna (83 procent av hemmamatcherna totalt) just på hemmaplan. Vi kan se fram emot en energirik tillställning på Stadio Artemio Franchi mellan två lag som behöver bryta trender. Fiorentina har två raka förluster och glappet upp till Atalanta på en sjätteplats (sista Europa-platsen) har ökat till sex poäng. Lecce måste hitta en seger för att inte bli förbisprungna av ett formstarkt och jagande SPAL som kommer underifrån.


Publicerad: 27 november 2019 klockan 10:57

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
30 nov 20.45
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.70

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!