Fortuna Düsseldorf vs Hertha Berlin • Rekraketer
Annons
Speltips
Bundesliga

Fortuna Düsseldorf vs Hertha Berlin

Fortuna Düsseldorf behöver en ny seger för att ta klivet över kvalstrecket i tabellen. Hertha Berlin vill studsa tillbaka efter den minst sagt svidande brakförlusten hemma mot FC Köln senast.

Avspark: 28 feb 20.30
Annons

Fortuna Düsseldorf landade i mitten av tabellen förra säsongen. Men den här upplagan av Bundesliga ser ut att bli en kärvare historia för klubben som just nu krigar kring nedflyttningsstrecket i tabellen. Med endast två segrar i ligaspelet sedan mitten av november ser det helt klart mörkt ut för ett Fortuna Düsseldorf som just nu sladdar in på en sextondeplacering (kvalplatsen) med bara 20 inspelade poäng på 23 matcher. Men segern borta mot SC Freiburg (2-0) senast har förhoppningsvis gett en injektion hos hemmalaget som för tillfället bara har två poäng upp till säker mark.

Hertha Berlin slutade, liksom Fortuna Düsseldorf, i mittenskiktet av Bundesliga i fjol. Och precis som hemmalaget har gästerna haft större problem den här säsongen jämfört med den förra. Hertha Berlin ligger just nu på en fjortondeplats med 24 poäng på 22 matcher och har därmed endast fyra poäng ner till kvalplatsen. Gästerna har bara vunnit en av de fyra senaste matcherna i ligaspelet (2-1 borta mot Paderborn) och kommer senast ifrån en rejäl snyting av FC Köln (0-5) på hemmaplan. Vi kan räkna med ett bortalag som vill ta revansch och studsa tillbaka direkt. Det för att skapa marginal ned till bottenplaceringarna i tabellen.

Fortuna Düsseldorf kliver över spelad mållina i 61 procent av lagets ligamatcher så här långt in på säsongen. För Hertha Berlin har 74 procent av ligamatcherna slutat med minst tre mål gjorda totalt.
Fortuna Düsseldorf snittar totalt 3.00 mål per match i ligaspelet hittills. För Hertha Berlin ligger motsvarande siffra på 3.04 mål per match i ligan.
För Fortuna Düsseldorf går spelet in i 5 av de 6 senaste matcherna på hemmaplan i ligan. Hertha Berlin passerar linan i 5 av de 6 senaste ligamatcherna.
Fortuna Düsseldorf har släppt in mål i de 6 senaste matcherna på hemmaplan och nätat i de 4 senaste ligamatcherna. Hertha Berlin har gjort mål i de 4 senaste bortamatcherna i ligaspelet och samtidigt släppt in mål i de 3 senaste matcherna i ligan.

Merkur Spiel-Arena bjuder in till ett förmodat målkalas mellan två lag som vill ta ett kliv närmare säkrat kontrakt i Bundesliga. I den här sexpoängsdrabbningen väntas böljande spel där ett forcerande hemmalag som vill ta sig över strecket i tabellen kommer att öppna upp fina ytor för ett revanschsuget Hertha Berlin. Gästerna blev överkörda i den senaste ligaomgången mot FC Köln och vill studsa tillbaka med besked för att utöka luckan ned till streckenstriden. Även om båda lagen framför allt har blottat sig bakåt den här säsongen finns det någorlunda torrt krut i de offensiva kanonerna. Fortuna Düsseldorf har nämligen nätat i 73 procent av ligamatcherna på hemmagräs. Även Hertha Berlin har gjort mål i 73 procent av lagets bortamatcher i ligaspelet. Här går det inte att blunda för nästan två gånger degen. Generöst!


Publicerad: 25 februari 2020 klockan 14:26

Speltipset
Tips
Ö 2.5
Avspark
28 feb 20.30
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr (1U)

1.99

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!