GAIS vs Värnamo • Rekraketer
Annons
Speltips
Superettan

GAIS vs Värnamo

GAIS har landat i mitten av tabellen efter en ojämn säsong så här långt. Värnamo traskar mot säkrat kontrakt efter en mirakulös vändning.

Avspark: 12 sep 00.00
Annons

GAIS ser ut att gå mot en riktig mellansäsong efter att ha blandat och gett så här långt. Göteborgarna har fem poäng ned till kvalstrecket och skulle behöva en seger för att skapa andrum inför en rafflande säsongsavslutning. Värnamo har stått för en riktig bragd efter sommaruppehållet. Från jumboplats till näst bäst form av alla lag i serien. Åtta raka matcher utan förlust har gett klubben ny luft i jakten på säkrat kontrakt i Superettan. En seger mot GAIS skulle ta Värnamo över nedflyttningsstrecket.

Hemmalag

GAIS har varit ojämna den här säsongen i Superettan och ser ut att landa i mittenskiktet till slut. För tillfället ligger Makrillerna på en niondeplats i tabellen med 26 poäng på 21 matcher. Men formen svajar betänkligt och göteborgarna har endast tagit fem poäng på de fem senaste ligamatcherna. Ett trendbrott krävs om GAIS ska kunna avsluta säsongen i lugn och ro utan att behöva tänka på någon bottenstrid. Poäng (allra helst en seger) hemma mot Värnamo skulle sannerligen skänka arbetstro och självförtroende till tränare Bosko Orovics mannar inför slutspurten. Skadade duon Niclas Andersén och Mahmoud Eid saknas i en annars fulltalig trupp.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Värnamo har ny luft i lungorna efter en makalös period i Superettan. Klubben (som låg jumbo med stor marginal innan sommaruppehållet) har rest sig och växlat upp flera nivåer de senaste månaderna. Laget ligger just nu på en femtondeplats med 19 poäng på 21 matcher. Majoriteten av poängen har spelats in den senaste tiden. Värnamo är nämligen obesegrade i de åtta senaste matcherna och har tagit fyra segrar på vägen. Flera nyförvärv som kommit in i truppen under sommaren har verkligen lyft spelet på plan. Framför allt har sydamerikanska duon Fabio Gama och Claudio Pérez gett laget en riktig injektion inför andrahalvan av säsongen. En vinst borta mot GAIS skulle innebära att Värnamo tar klivet över nedflyttningsstrecket. Någonting som innan sommaruppehållet mer eller mindre sågs som en utopi.

Fem senaste matcherna

Statistik

Värnamo har gjort mål mot GAIS i hela tio av de elva senaste matcherna lagen emellan. Det senaste mötet i våras slutade 2-1 till ett då bortaspelande GAIS.

GAIS har släppt in minst 1 mål i 95 procent av säsongens matcher.

Värnamo har gjort mål i de 9 senaste matcherna.

GAIS snittar 1.45 insläppt mål per match den här säsongen.

Värnamo har inte förlorat någon av sina 8 senaste matcher.

Speltips

Ett formstarkt Värnamo har verkligen vänt upp och ner på säsongen efter en bedrövlig förstahalva. Nu är laget näst formstarkast av alla lag i Superettan med elva poäng på de fem senaste ligamatcherna och har framför allt fått i gång målskyttet med veterananfallaren Pär Cederqvist (tio mål i ligaspelet hittills) i spetsen. Drömmen om nytt kontrakt ser ut att kunna gå i uppfyllelse om formkurvan håller i sig. Ett hungrigt och motiverat bortalag kliver över strecket i händelse av seger mot ett svajigt hemmalag. GAIS har bara hållit nollan i en enda match den här säsongen och har förtvivlat svårt att spika igen bakåt oavsett motstånd. Nu måste laget även kliva framåt i banan när kval- och nedflyttningsstrecket närmar sig. Någonting som kommer att öppna upp ytor i matchen. Allting talar för att ett Värnamo fullpumpat med självförtroende kommer att hitta nätet minst en gång i mötet med göteborgarna. Därför spelas att GAIS inte håller nollan i matchen på Gamla Ullevi.

Djävulens advokat

Värnamo är förvisso näst formstarkast i Superettan och har radat upp fina insatser sedan sommaruppehållet. Men poängbehovet har blivit större för GAIS efter en svajig period i ligaspelet. Bortalaget har momentum, form och slagläge på förhand. Men med kniven mot strupen behöver nu göteborgarna prestera och ta hem nödvändiga poäng för att skjuta fart bort från en bottenstrid som närmar sig omgång för omgång. En felfri insats rent defensivt skulle lägga grunden för GAIS att ta hem en knapp seger mot Värnamo.


Publicerad: 12 september 2018 klockan 13:37

Speltipset
Tips
GAIS håller inte nollan
Avspark
12 sep 19.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
2 000 kr

1.44

Odds

Plusmeny
Djurgården (D) vs Hammarby (D)
1 (DNB)1 000 kr1.53
Real Zaragoza vs Deportivo La Coruña
1 (AH 0.0)1 500 kr1.77

Dela vidare!

Kommentera nedan!