Genk vs Bröndby • Rekraketer
Annons
Speltips
Europa League

Genk vs Bröndby

Genk har siktet inställt på att ta sig till gruppspel i Europa League för femte gången i rad. Bröndby vill ta revansch efter senaste årens uttåg.

Avspark: 23 aug 00.00
Annons

Genk vill fortsätta sin tradition av att nå gruppspelet i Europa League. Belgarna har hittat formen de senaste veckorna och stått för ett flertal fina (och målrika) segrar i Europa-spelet så här långt. Bröndby föll på målsnöret i ligaspelet i fjol och har efter skadeproblem och spelarförsäljningar inlett den nya säsongen svajigt. Nu möts lagen i den sista kvalomgången till Europa League.

Hemmalag

Genk avslutade fjolårssäsongen på ett strålande sätt och är fortsatt inne i ett riktigt stim. Klubben skuggar Anderlecht i ligaspelet och ligger för tillfället tvåa med 10 poäng på 4 matcher. Laget har vunnit sina fyra senaste matcher och har framför allt bjudit på underhållning och spelglädje i de tidigare kvalomgångarna i Europa-spelet. Både Fola Esch (9-1) och Lech Poznań (4-1 totalt) har avfärdats enkelt på vägen fram till den stundande sammandrabbningen med Bröndby. Vladimir Screciu och Marcus Ingvartsen är de enda frågetecknen i en annars fulltalig matchtrupp inför mötet med danskarna på grund av skadekänningar.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Bröndby slarvade bort ligaguldet i fjol efter en svag avslutning på säsongen. Trots försäljningar av nyckelspelare inför den nuvarande säsongen har danskarna siktet inställt på att både utmana om bucklan i den inhemska ligan på nytt och ta sig till ett gruppspel i en europeisk turnering för första gången på tretton år. Men formkurvan pekar nedåt för de skadedrabbade danskarna som har förlorat två av de tre senaste matcherna. Inför mötet med Genk saknas långtidsskadade Kevin Mensah och Jan Kliment. Dessutom ser försvarsbjässarna Paulus Arajuuri och Benedikt Röcker ut att missa matchen på grund av skador. Mittbacken Joel Kabongo är avstängd.

Fem senaste matcherna

Statistik

Genk har vunnit hela sjutton (!) av sina arton senaste matcher. Samtidigt har Bröndby redan nu hunnit förlora två matcher i ligaspelet. Under fjolårssäsongen förlorade danskarna bara tre matcher totalt.

Genk har inte förlorat någon av sina 14 senaste matcher på hemmaplan.

Bröndby har förlorat 4 av de 5 senaste bortamatcherna i Europa-spelet.

Genk har snittat 3.25 mål framåt per match i kvalet till Europa League.

Bröndby snittar 1.33 mål bakåt per match så här långt in i ligaspelet.

Speltips

Genk har luft under vingarna och kliver in i mötet med Bröndby med gott självförtroende. Belgarna har spelat bra ända sedan i maj månad och radat upp storsegrar i både ligaspelet och sommarens kvalomgångar. Bröndby har bekymmer med såväl trupp (många skador i backlinjen) som form och har inte alls imponerat på bortaplan i de tidigare kvalomgångarna. Allting talar för att Genk tar hem det första mötet och skaffar sig en fördel inför returen nästa vecka. Laget har bättre form, en mer fulltalig trupp och kan luta sig mot rutinen och erfarenheten av att ta sig till gruppspel ute i Europa. Danskarna får med allra störst sannolikhet sätta hoppet till returmötet nästa vecka. Därför spelas att Genk vinner matchen hemma på Luminus Arena.

Djävulens advokat

Genk är solklara favoriter i det första mötet lagen emellan och kan bära sina huvuden högt efter en rad fina prestationer i närtid. Men ett Bröndby som slår ur underläge kan absolut sprattla till. Efter en svag period i ligaspelet behöver danskarna ett bra resultat på bortaplan för att höja moralen inför fortsättningen av säsongen. Om belgarna slappnar av och ställer ut skorna finns alla möjligheter för Bröndby att såra hemmalaget med sina omställningar. Ett bortamål (eller till och med en seger) skulle vara guld värt för ett revanschsuget bortalag som törstar efter en lyckad sejour ute i Europa.


Publicerad: 23 augusti 2018 klockan 06:53

Speltipset
Tips
1
Avspark
23 aug 20.30
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
1 500 kr

1.70

Odds

Plusmeny
Sheriff Tiraspol vs Qarabag
X2 + U 2.5500 kr1.90

Dela vidare!

Kommentera nedan!