Genoa vs Cagliari • Rekraketer
Annons
Speltips
Serie A

Genoa vs Cagliari

Ett Genoa som krigar på strax under nedflyttningsstrecket behöver vända trenden för att klättra upp till säker mark. Cagliari har åtta matcher utan seger och tappar sakta värdefull mark i toppen av tabellen.

Avspark: 9 feb 15.00
Annons

Genoa säkrade kontraktet i Serie A med minsta möjliga marginal (ett plusmål) förra säsongen. Även den här upplagan av den italienska högstaligan ser ut att bli en kamp ända fram till mållinjen för klubben. Med endast tre segrar totalt befinner sig Genoa i ett prekärt läge med en artondeplats (precis under strecket) och bara 18 inspelade poäng på 22 matcher. Just nu är laget uppe i fyra raka matcher utan seger. Men krysset borta mot ligafyran Atalanta (2-2) senast har om möjligt ingjutit lite hopp och självförtroende i en annars sargad trupp. En seger hemma mot ett formsvagt Cagliari skulle onekligen ge ytterligare bränsle inför en spännande ligavår.

Cagliari slutade på en femtondeplats i fjol. Men den här säsongen har det (åtminstone till en början) gått betydligt bättre för klubben som verkligen satte färg på hösten. Laget gick faktiskt obesegrat igenom tretton matcher mellan mitten av september och mitten av december. Men den senaste tiden har formen dippat för tränare Rolando Marans mannar. Just nu har Cagliari åtta raka matcher utan seger i ligaspelet. Därmed har klubben tappat mark i tabellen och halkat ned till en sjätteplats med totalt 32 poäng på 22 matcher. För att försvara Europa-platsen krävs nu ett trendbrott. Och mot ett stukat och nedflyttningshotat Genoa finns alla möjligheter att plocka en viktig seger.

Spelet har gått in i 6 av de 7 senaste matcherna mellan Genoa och Cagliari. Det allra senaste mötet lagen emellan i början av säsongen slutade 3-1 till ett då hemmaspelande Cagliari.
Genoa har släppt in mål i 90 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet. Samtidigt har laget gjort mål i 70 procent av ligamatcherna på hemmagräs.
Cagliari har hittat nätet i 86 procent av ligamatcherna på bortaplan så här långt in på säsongen. Laget har hållit nollan i endast 14 procent av bortamatcherna.
För Genoa går spelet in i 4 av de 5 senaste matcherna i ligaspelet. För Cagliaris del har båda lagen gjort mål i 9 av de 11 senaste ligamatcherna.

Visst brukar Genoa och Cagliari trivas mot varandra. Sett till inbördes möten har spelet gått in i sex av de sju senaste matcherna lagen emellan. Och med tanke på lagens respektive formkurvor kan vi förmodligen se fram emot en böljande tillställning på Stadio Luigi Ferraris mellan två lag som behöver ett trendbrott för att få med sig fart in i vårhalvan av ligaspelet. Genoa har visserligen bara tagit tre segrar så här långt in på säsongen. Men laget har visat upp målform på sistone och nätat i fyra av de fem senaste i ligaspelet. Samtidigt har klubben hållit nollan i endast 10 procent av hemmamatcherna i ligan. Cagliari har bara nollats i två matcher (Juventus och Milan) sedan början av november och kommer att trycka på för att ta första segern sedan början av december. Här räknar vi med full fart framåt och mål åt båda håll.


Publicerad: 5 februari 2020 klockan 10:59

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
9 feb 15.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr (1U)

1.75

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!