Genoa vs Lazio • Rekraketer
Annons
Speltips
Serie A

Genoa vs Lazio

Genoa har bara tagit två segrar en här säsongen och närmar sig nedflyttning med stormsteg. Lazio har blandat och gett under hösten och behöver sen seger för att närma sig toppen.

Avspark: 3 jan 15.00
Annons

Genoa har haft en tuff säsong i Serie A så här långt. Klubben har bara vunnit två matcher totalt (4-1 mot Crotone i premiäromgången och 2-1 borta mot Spezia senast) och är i och med det rejält indragna i bottenstriden i tabellen. För tillfället ligger Genoa precis under nedflyttningsstrecket på en artondeplats med 10 inspelade poäng på 14 matcher. En seger hemma mot Lazio skulle vara välbehövligt för att vända trenden och lyfta från bottenskiktet.

Lazio har stått för både toppar och dalar så här långt in på säsongen. Rom-klubben, som åkte på en uddamålstorsk mot Milan (2-3) allra senast, sladdar in på en ljummen åttondeplats i tabellen med 21 poäng på 14 matcher. Med fem poäng upp till en Champions League-plats behöver Lazio nu hitta tillbaka till segerformen för att avståndet upp till toppkvartetten inte ska töjas ut ytterligare. Klart är att gästerna har historiken på sin sida. Klubben har nämligen vunnit tre av de fyra senaste mötena med Genoa.

Genoa snittar totalt 3.57 mål per hemmamatch i ligaspelet så här långt in på säsongen. Motsvarande snitt för Lazio på bortaplan i ligan är 3.43 mål per match.
Genoa kliver över mållinan i 86 procent av lagets hemmamatcher i ligan. Lazio kliver över linan i 57 procent av ligamatcherna på bortaplan.
Genoa har blivit nollade i endast 14 procent av ligamatcherna på hemmagräs. Samtidigt har laget släppt in mål i 100 procent av hemmamatcherna.
Lazio har gjort mål i 86 procent av bortamatcherna i ligaspelet och hållit nollan i endast 29 procent av ligamatcherna på bortagräs.

Trots iskall form har Genoa bjudit på mål under säsongen hittills. Hemmalaget kliver över linan i 86 procent, har gjort mål i fem raka hemmamatcher i ligaspelet och samtidigt släppt in minst två mål i de sex senaste ligamatcherna på hemmagräs. Lazio har nätat i tio raka matcher och hållit nollan i bara 29 procent av ligamatcherna på bortagräs. Spelet går även in i hela åtta av nio senaste matcherna lagen emellan. Senaste mötet lagen emellan tidigare i år slutade 3-2 till ett även då bortaspelande Lazio. Därför spelas att båda lagen gör mål och att det totalt blir minst tre mål gjorda i matchen på Stadio Luigi Ferraris.


Publicerad: 3 januari 2021 klockan 10:59

Speltipset
Tips
Ö 2.5 + BLGM
Avspark
3 jan 15.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr (1U)

2.10

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!