Getafe vs Sevilla • Rekraketer
Annons
Speltips
La Liga

Getafe vs Sevilla

Getafe ser återigen ut att gå mot en topplacering i spanska La Liga efter en fin säsong hittills. Sevilla behöver ta poäng för att klättra upp på en Champions League-plats i tabellen.

Avspark: 23 feb 18.30
Annons

Getafe har sakta klättrat till toppen av La Liga under de senaste säsongerna. Klubben knep en åttondeplats för två år sedan. I fjol blev det en femteplats. Och den här säsongen ser ut att sluta ännu bättre för laget som just nu ligger på en tredjeplats, efter giganterna Real Madrid och Barcelona, med 42 inspelade poäng på 24 matcher. Nog suktar Champions League-spel för Madrid-klubben som imponerat under stora delen av hösten och vintern. Men efter uddaförlusten mot Barcelona (1-2) allra senast behöver Getafe nu studsa tillbaka och kriga till sig poäng för att inte lagen underifrån (däribland Sevilla) ska kunna äta sig ikapp och förbi. Laget kommer åtminstone stärkta från segern i Europa League hemma mot Ajax (2-0) tidigare i veckan.

Sevilla landade på en sjätteplats förra säsongen och tog sig därmed in i Europa League-gruppspelet. Men innan dess hade klubben tagit sig till tre raka Champions League-slutspel. Så visst saknar Sevilla sin plats i fotbollens finrum. Och efter att ha blandat och gett under årets säsong i La Liga är det långtifrån säkert att laget lyckas återta en plats bland de fyra främsta i tabellen. För tillfället ligger Sevilla, som inte vunnit på tre raka matcher i ligaspelet (allra senast 2-2 hemma mot Espanyol), på en femteplats med 40 poäng på 24 matcher. En seger borta mot Getafe skulle vara en fin skalp för tränare Julen Lopetegui och hans spelare i jakten på en topplacering.

För Getafe ligger det totala målsnittet på 2.58 mål per hemmamatch i ligaspelet. Motsvarande siffra för Sevilla på bortaplan i ligan ligger på totalt 2.42 mål per match.
För Getafes del har det blivit minst 2 mål gjorda i 83 procent av lagets hemmamatcher i ligan. För Sevilla har 75 procent av bortamatcherna i ligaspelet slutat med minst 2 mål gjorda totalt.
För Getafe har det blivit minst 2 mål gjorda i 6 av de 8 senaste ligamatcherna. För Sevilla har det blivit minst 2 mål gjorda i de 9 senaste ligamatcherna.
I 8 av de 9 senaste matcherna mellan Getafe och Sevilla har det blivit minst 2 mål gjorda totalt. Allra senaste mötet lagen emellan slutade 2-0 till ett då hemmaspelande Sevilla.

Coliseum Alfonso Pérez bjuder in till ett laddat toppmöte i spanska La Liga. Getafe har vunnit de två senaste hemmamatcherna i ligaspelet, nätat i de fem senaste i ligan och snittar själva 1.75 mål framåt per match på hemmagräs. Samtidigt är Sevilla seriens näst vassaste bortalag (bara Real Madrid är bättre) med 20 poäng på 12 bortamatcher. Gästerna är inne i en målrik period och kliver över minst två mål totalt i de nio senaste matcherna i ligaspelet. I tre av de fem senaste har det blivit minst tre mål gjorda totalt. Och sett till lagens inbördes historik ser det ut att bli en underhållande sexpoängsdrabbningen där segraren kopplar ett tillfälligt grepp om en av de åtråvärda Champions League-platserna bakom suveränerna Real Madrid och Barcelona. Här klickas generöst överspel med trivsamt säkerhetsbälte. Minst tre mål är vinst. Men blir det bara två mål gjorda i matchen får vi hela insatsen tillbaka.


Publicerad: 21 februari 2020 klockan 17:46

Speltipset
Tips
Ö 2.0
Avspark
23 feb 18.30
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr (1U)

1.99

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!