GIF Sundsvall vs IFK Göteborg • Rekraketer
Annons
Speltips
Allsvenskan

GIF Sundsvall vs IFK Göteborg

GIF Sundsvall går mot nedflyttning efter en katastrofal säsong i ligan. IFK Göteborg har hittat formen inför slutspurten av Allsvenskan.

Avspark: 1 sep 15.00
Annons

GIF Sundsvall knep en stabil mittenplacering i fjolårets upplaga av Allsvenskan. Men den här säsongen ser ut att sluta med nedflyttning för en klubb som fått kriga både på och utanför planen. IFK Göteborg andas ny luft efter den pigga våren och har nu fått upp farten på nytt i jakten på en placering bland de tre främsta i tabellen.

Hemmalag

GIF Sundsvall har fått en långtifrån behaglig resa den här säsongen i Allsvenskan. Laget har inte vunnit en enda match i ligaspelet sedan segern hemma mot Falkenberg (3-1) i slutet av april. Med en dyster svit på hela femton (!) raka matcher utan tre poäng ser det onekligen ut som att klubben får ställa in sig på spel i Superettan nästa år. Just nu ligger GIF Sundsvall på en sextondeplats (sist i tabellen) med endast 12 inspelade poäng på 21 matcher. Med fyra poäng upp till kvalstrecket och sex poäng upp till säker mark behövs nu ett rejält trendbrott om laget ska ha en möjlighet att hänga kvar och säkra kontraktet.

Fem senaste matcherna

Bortalag

IFK Göteborg har tagit flera kliv framåt den här säsongen och överraskat kritikerna. Med bara tre förluster totalt har göteborgarna smugit sig med i tabelltoppen och genom två raka segrar (senast hela 4-0 hemma mot Kalmar FF) ser nu klubben en fin möjlighet att krympa avståndet till topptrion ytterligare. IFK Göteborg ligger för tillfället på en sjätteplats med 38 inspelade poäng på 21 matcher. Med tre poäng upp till tabelltrean Hammarby är toppjakten långtifrån över för ett IFK Göteborg som vill kröna en fin säsong med säkrad Europa-plats.

Fem senaste matcherna

Statistik

I de två senaste matcherna mellan GIF Sundsvall och IFK Göteborg har båda lagen gjort mål. Det allra senaste mötet lagen emellan slutade 2-1 till ett då hemmaspelande IFK Göteborg.

GIF Sundsvall har hittat nätet i 80 procent av ligamatcherna på hemmaplan.

IFK Göteborg har hittat nätet i de 4 senaste matcherna i ligan.

GIF Sundsvall har släppt in mål i 95 procent av lagets matcher i ligan hittills.

IFK Göteborg har gjort mål i 90 procent av bortamatcherna i ligaspelet.

Speltips

För GIF Sundsvalls del har 80 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet hittills slutat med att båda lagen gjort mål. Motsvarande siffra för IFK Göteborg på bortaplan i ligan så här långt ligger på hela 90 procent. Visserligen återfinns lagen i varsin del av tabellen. Men både GIF Sundsvall och IFK Göteborg har bjudit på målkalas säsongen lång. Hemmalaget behöver knipa en seger för att kunna tända hoppet om att säkra fortsatt spel i Allsvenskan. IFK Göteborg har hittat ny energi efter de senaste segrarna och ser nu att tredjeplatsen finns inom räckhåll. Hemmalaget har gjort mål i de två senaste ligamatcherna på hemmaplan och samtidigt släppt in mål i de sju senaste i ligan. Gösterna har gjort mål i de fyra senaste i ligan och släppt in mål i tre raka bortamatcher. Med andra ord är det som upplagt för ny underhållning. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på NP3 Arena.

Djävulens advokat

Även om säsongens siffror hittills och de två senaste möten lagen emellan pekar på ett nytt målkalas med rassel i båda näten är det osäkert huruvida GIF Sundsvall verkligen har kraften att gå framåt. Om ett IFK Göteborg med fin form (tre raka segrar) får in första målet kan vi få se ett uppgivet hemmalag på planen.


Publicerad: 1 september 2019 klockan 10:25

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
1 sep 15.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
1 500 kr

1.80

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!