Gillingham vs AFC Wimbledon • Rekraketer
Annons
Speltips
League One

Gillingham vs AFC Wimbledon

Gillingham har fått upp farten och jagar en plats bland de sex främsta i tabellen för att ha chans på avancemang. AFC Wimbledon har inte vunnit på över en månad i ligaspelet och behöver nu växla upp.

Avspark: 29 feb 16.00
Annons

Gillingham har onekligen hittat formen inför avgörandet av League One. Klubben är obesegrad i ligaspelet sedan slutet av november och med fyra segrar på de fem senaste är en plats bland de sex främsta definitivt inom räckhåll. Just nu ligger Gilligham, som slutade på en trettondeplats förra året, på en tiondeplats med 50 poäng på 33 matcher. Med fyra poäng upp till Fleetwood Town och sjätteplatsen finns alla möjligheter för ett formstarkt Gillingham att äta sig både ikapp och förbi innan säsongen är över.

AFC Wimbledon dansar återigen kring nedflyttningsstrecket. Och med de senaste veckornas reslutat i ryggen finns det inte mycket som talar för att laget ska kunna ta alltför stora skutt uppåt i tabellen under våren. Klubben ligger i dagsläget på en tjugondeplats med 31 inspelade poäng på 33 matcher. Visserligen har AFC Wimbledon hela åtta poäng ner till Tranmere Rovers som jagar underifrån. Men för att inte säsongen ska bli lika dramatisk som i fjol (kontraktet säkrades genom målskillnad) behöver laget nu höja sig några snäpp och börja plocka segrar.

AFC Wimbledon snittar totalt 3.25 mål per bortamatch i ligaspelet så här långt in på säsongen och passerar spelad lina i 5 av de 6 senaste ligamatcherna på bortagräs.
Gillingham har gjort mål i de 8 senaste matcherna på hemmaplan i ligan. Laget har totalt sett nätat i 88 procent av hemmamatcherna och samtidigt släppt in mål i 62 procent av matcherna på hemmaplan.
För Gillingham har spelad mållina passerats i 50 procent av matcherna på hemmaplan. AFC Wimbledon kliver över linan i hela 81 procent av lagets ligamatcher på bortaplan.
AFC Wimbledon har gjort mål i 75 procent av bortamatcherna i ligan så här långt och samtidigt släppt in mål i 100 procent av bortamatcherna.

Gillingham är sett till de åtta senaste matcherna i ligaspelet det sjunde mest formstarka laget i serien. Laget är obesegrat i de femton senaste ligamatcherna, har nätat i de åtta senaste matcherna hemma på Priestfield Stadium och ska inte ha några problem med att avfärda ett gästande AFC Wimbledon som bara plockat en seger (1-0 hemma mot Peterborough) på de elva senaste matcherna i ligaspelet. Men gästerna lämnar sällan bortamatcherna mållösa (hittat nätet i totalt 75 procent av ligamatcherna på bortagräs) och passerar linan i fem av de sex senaste på bortaplan i ligaspelet. Nog kan vi räkna med att Gillingham hittar nätet både en och två gånger. Men gästerna är i poängbehov för att skapa arbetsro och är revanschsugna efter senaste bortamatchen i ligan som slutade med en rejäl brakförlust (0-5) mot Oxford United. Svängdörrar är att vänta i den här drabbningen. Trevligt värde i överspelet som ger mer än två gånger smeten.


Publicerad: 26 februari 2020 klockan 10:51

Speltipset
Tips
Ö 2.5
Avspark
29 feb 16.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr (1U)

2.02

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!