Gillingham vs Plymouth • Rekraketer
Annons
Speltips
League One

Gillingham vs Plymouth

Gillingham har fått se sina kvaldrömmar bli krossade i engelska League One. För Plymouth lever fortfarande chansen till serieavancemang.

Avspark: 5 maj 00.00
Annons

Gillingham såg länge ut ut att vara med i kampen om kvalplatserna till Championship. Men formen har sviktat och nu befinner sig klubben från östra England i ett ingenmansland i mitten av League One. Plymouth har fortfarande en möjlighet att nå kvalplats med bara tre upp poäng till sjätteplacerade Charlton. Men då krävs en storseger mot Gillingham i vad som är den sista ligaomgången.

Hemmalag

Gillingham gick in i väggen totalt i slutet av februari och har sedan dess halkat ned rejält i tabellen. Sedan laget tappade såväl praktisk som teoretisk möjlighet till kvalspel och avancemang har förlusterna haglat. Just nu ligger Gillingham på en sjuttondeplats med 53 poäng på 45 matcher och har bara en vinst (3-1 mot Portsmouth) på de tretton senaste matcherna. The Gills får klara sig utan skadade kvintetten Aaron Morris, Billy Bingham, Rhys Murphy, Franck Moussa och Alex Lacey i matchen mot Plymouth.

Bortalag

Plymouth gör en urstark debutsäsong i League One och befinner sig för tillfället på en sjundeplats med 68 inspelade poäng på 45 matcher. The Pilgrims, som bara förlorat fyra av de tjugofem (!) senaste ligamatcherna, har ett kvalspel om avancemang till Championship inom räckhåll. Men då behöver The Pilgrims tre poäng mot Gillingham samtidigt som ett hemmastarkt Rochdale vinner mot konkurrenten Charlton. Motivationen är på topp inför sista ligamatchen för säsongen. Inför det viktiga mötet saknas skadade Moses Makasi, Jordan Bentley, Paul Paton och Jamie Ness.

Statistik

Gillingham har släppt in minst ett mål i 73 procent av sina hemmamatcher. Senaste mötet lagen emellan i höstas slutade med en vinst för Plymouth med 2-1.

Gillingham har inte gjort mål i någon av sina 4 senaste hemmamatcher.

Plymouth har bara 2 förluster på de 7 senaste matcherna i ligan.

Gillingham har inte vunnit någon av sina 9 senaste ligamatcher.

Plymouth har gjort mål i 73 procent av sina bortamatcher.

Speltips

Gillingham har ingenting att spela för i matchen mot ett motivationsstarkt och hungrigt bortalag som vill göra sin första säsong i League One till en succé. Gillingham har förvisso en vana av att vinna hemma mot Plymouth (fyra raka segrar), men nu när säsongen ska avgöras finns det bara ett lag på planen som kommer att explodera ur startblocken och spela tills lungorna brister. Form, tabelläge och motivation talar för en bortaseger. Därför spelas att Plymouth vinner matchen och gör allt som står i sin makt för att nå det eftertraktade kvalspelet.


Publicerad: 5 maj 2018 klockan 13:35

Speltipset
Tips
2
Avspark
5 maj 18.30
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

2.60

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!