Gimnàstic vs Alcorcón • Rekraketer
Annons
Speltips
Segunda Liga

Gimnàstic vs Alcorcón

Gimnàstic är fast i bottenträsket efter en svag inledning på säsongen. Alcorcón har rejäl medvind efter en obesegrad svit i ligaspelet.

Avspark: 14 okt 00.00
Annons

Gimnàstic tillhörde återigen bottenskiktet i fjolårets upplaga av den spanska andradivisionen. Men med fyra poängs marginal säkrades till slut kontraktet. Den här säsongen ser även ut att bli en kamp för Tarragona-klubben som bara har skrapat ihop en seger hittills i ligaspelet. Alcorcón har självförtroende efter en kalasstart på ligasäsongen. Efter sex raka matcher utan förlust ser det tidigare mittenlaget ut att kunna utmana om avancemang om formen fortsätter.

Hemmalag

Gimnàstic har klarat nytt kontrakt med snäv marginal de två senaste säsongerna. Årets upplaga av Segunda Liga ser ut att bli än tuffare efter en oerhört svag inledning på säsongen för hemmalaget. Klubben har bara en seger så här långt och sladdar in på en tjugoförstaplats (näst sist) i tabellen med endast 6 poäng på 8 matcher. Formkurvan pekar onekligen ned för ett Gimnàstic som inte ens lyckats vinna mot sina tilltänkta konkurrenter Cádiz (0-0) och Teneriffa (0-0) i bottenskiktet. Största problemet för laget är offensiven. Med bara fem mål framåt på åtta matcher innehar klubben den föga smickrande jumboplatsen när det kommer till anfallspel. Dessutom har Gimnàstic uppenbara problem att hålla tätt bakåt och snittar 1.63 insläppta mål per match så här långt in på ligasäsongen. Inför mötet med Alcorcón saknas skadade duon Ramiro Guerra och Pol Valentín i en annars fulltalig matchtrupp.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Alcorcón har tagit kliv för kliv senaste åren och ser ut att vara på väg mot en riktig kanonsäsong. Klubben har verkligen imponerat så här långt med en solid defensiv (bara två mål i baken totalt) och en imponerande förmåga att hitta mål framåt som räcker till seger. Just nu ligger laget på en femteplats i tabellen med hela 15 inspelade poäng på 8 matcher. Mungiporna är definitivt uppåt efter sex matcher i rad utan förlust varav fyra har slutat med seger. Och genom en ny vinst mot ett Gimnàstic skulle Alcorcón definitivt utkristallisera sig som en (oväntad) utmanare till avancemang i seriesystemet. Hittills har laget bland annat vunnit mot toppkonkurrenten Deportivo La Coruña (1-0) och hållit ställningarna mot Las Palmas (0-0) som är en annan topprival. Enda förlusten så här långt kom mot serieledande Malaga (0-1). Positiva vindar blåser och truppen kan se med tillförsikt på den resterande delen av säsongen som förhoppningsvis leder till att drömmarna om spel i La Liga förverkligas. Tränaren Cristóbal Parralo får klara sig utan skadade yttermittfältaren David Mayoral i matchen mot Gimnàstic.

Fem senaste matcherna

Statistik

Alcorcón har inte förlorat någon av de sju senaste matcherna mot Gimnàstic. Senaste mötet lagen emellan i våras slutade 1-0 till ett då hemmaspelande Alcorcón.

Gimnàstic har endast vunnit 1 av de 8 senaste matcherna i ligan.

Alcorcón har bara släppt in 2 mål på de 8 senaste ligamatcherna.

Gimnàstic har släppt in mål i 75 procent av säsongens hemmamatcher.

Alcorcón är obesegrade i de 6 senaste matcherna i ligaspelet.

Speltips

Gimnàstic har förtvivlat svårt att knipa segrar i Segunda Liga så här långt. Klubben har inte vunnit på tre raka matcher och har endast en seger (1-0 hemma mot Osasuna) i ligaspelet hittills. Samtidigt har Alcorcón visat prov på både stabilitet och fin defensiv under de inledande omgångarna. Laget har nollat sina sex (!) senaste ligamotståndare och har totalt tre segrar på de fyra senaste. Ett bortalag i medvind har verktygen och formen för att ta hem segern mot ett uddlöst och formsvagt Gimnàstic. Men för att säkra upp insatsen spelas Alcorcón med handikappet AH (0.0) i matchen. I händelse av ett oavgjort resultat får vi därmed hela insatsen tillbaka.

Djävulens advokat

Nog har Alcorcón imponerat så här långt och radat upp flera starka insatser i ligaspelet. Och en intakt nolla som hållit sig i sex raka matcher är ett styrkebesked om något. Men laget har sällan dragit iväg i sina matcher och litar på små marginaler för att ta sina trepoängare. Om Gimnàstic lyckas få hål på sina motståndare finns en risk att ett Alcorcón som inte riktigt fått i gång offensiven hamnar i rejäl uppförsbacke och endast mäktar med en kvittering. Gimnàstic har gjort mål i tre av fyra hemmamatcher hittills och kan inte räknas bort trots den stora skillnaden i formkurvor mellan lagen.


Publicerad: 14 oktober 2018 klockan 07:23

Speltipset
Tips
2 (AH 0.0)
Avspark
14 okt 18.00
Resultat
Push
Spelbolag
Bet365
Insats
1 500 kr

1.80

Odds

Plusmeny
Färöarna vs Kosovo
2 (DNB)1 500 kr1.40

Dela vidare!

Kommentera nedan!