Greuther Furth vs Union Berlin • Rekraketer
Annons
Speltips
2. Bundesliga

Greuther Furth vs Union Berlin

Ett hemmastarkt Greuther Furth kämpar för sin överlevnad i 2. Bundesliga. Nu ställs laget mot ett målrikt Union Berlin som har vittring på toppen.

Avspark: 1 apr 00.00
Annons

Forna storklubben Greuther Furth, som dominerade tysk fotboll på 1920-talet tillsammans med FC Nürnberg, befinner sig i ett tufft läge i en jämn upplaga av 2. Bundesliga. Men formen är på uppåtgående, och hemma har inte Furth-klubben förlorat på hela nio matcher i rad. Union Berlin är ett av de målfarligaste lagen (framför allt på bortaplan) i ligan och har siktet inställt på att utmana topptrion i tabellen.

Hemmalag

Greuther Furth krigar på för sin överlevnad i 2. Bundesliga. Det efter en katastrofinledning på säsongen (bara två vinster på de tio första matcherna). Just nu ligger klubben en placering ovanför kvalstrecket i botten med 33 poäng på 27 matcher. För att säkra upp avståndet nedåt i tabellen behövs en vinst mot Union Berlin. Men formen på hemmaplan är god. Greuther Furth har tre raka hemmasegrar (senast 2-1 mot Kaiserslautern) i bagaget inför mötet med mittenlaget från Berlin. I truppen saknas enbart anfallaren Mathis Bolly på grund av skada.

Bortalag

Union Berlin var snubblande nära att nå en chans till avancemang till Bundesliga i fjol (fyra poäng från kvalplatsen). Den här säsongen går det något tyngre för klubben som för tillfället befinner sig på en åttonde plats med 36 poäng på 27 matcher. Men vid vinst mot Greuther Furth tar sig laget uppåt i tabellen och intensifierar jakten på topptrion (sju poäng ifrån) med serieledande Fortuna Düsseldorf i spetsen. Till matchen saknas, utöver skadade försvarstrion Fabian Schönheim, Marc Torrejón och Michael Parensen, även anfallaren Sebastian Polter.

Statistik

Greuther Form trivs på hemmaplan och kommer med en fin svit i ryggen. Union Berlin jagar en ny chans till serieavancemang och har inga problem (snarare tvärtom) med att göra mål på bortaplan den här säsongen.

Båda lagen har gjort mål i 4 av Greuther Furths 5 senaste matcher.

Union Berlin har gjort mål i 85 procent av alla sina bortamatcher.

Båda lagen har gjort mål i 5 av de 6 senaste matcherna klubbarna emellan.

Båda lagen har gjort mål i 4 av Union Berlins 5 senaste matcher.

Speltips

Mötena mellan Greuther Furth och Union Berlin brukar vara jämna historier. De två senaste matcherna mellan lagen slutade 1-1 respektive 4-2. Union Berlin presterar målmässigt på bortaplan i år samtidigt som Greuther Furth har fin form på hemmagräs. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Stadion am Laubenweg.


Publicerad: 1 april 2018 klockan 10:07

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
1 apr 13.30
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

1.72

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!