Grimsby vs Crewe • Rekraketer
Annons
Speltips
League Two

Grimsby vs Crewe

Grimsby vill ta revansch efter bottenplaceringen förra säsongen. Crewe har återigen siktet inställt på att utmana om en plats till League One.

Avspark: 7 sep 16.00
Annons

Grimsby sladdade in på en blygsam sjuttondeplats i ligaspelet förra säsongen och är nu ute efter revansch. Och efter två raka segrar i ligan ser det lovande ut inför fortsättningen. Crewe missade chansen till spel om avancemang med blott fem poäng förra säsongen. Efter en fin start på hösten går nu klubben för femte segern.

Hemmalag

Grimsby vann premiären (2-0 borta mot Morecambe) och fick direkt behövlig medvind efter fjolårets svala ligaplacering. Men med tre raka utan seger väcktes tvivlen ånyo till liv. Sett till de senaste två matcherna i ligaspelet har klubben tystat kritikerna och roffat åt sig sex poäng efter imponerande insatser (5-2 mot Port Vale och 3-1 mot Walsall). Just nu ligger Grimsby på en fjärdeplats i tabellen med 11 poäng på 6 matcher. I sexpoängsmatchen mot (för tillfället) topprivalen Crewe finns alla möjligheter för klubben att skjuta fart på allvar och distansera sig ytterligare från mittenskiktet.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Crewe har inlett säsongen i League Two mer än stabilt med fyra segrar på de sex första omgångarna. Därmed har laget redan nu positionerat sig bra i tabellen och med en tredjeplats och 12 inspelade poäng på 6 matcher har klubben nu lagt vantarna på den sista direktplatsen till League One. Innan förlusten i det senaste mötet med Grimsby (0-2) hade Crewe två raka segrar (2-0 och 2-0) mot dagens motståndare. Så visst finns det hopp om att gästerna ska kunna säkra säsongens femte seger och med det kunna studsa upp i tabellen och utmana serieledarna Exeter City.

Fem senaste matcherna

Statistik

Grimsby snittar totalt hela 4.33 mål per match i ligaspelet så här långt in på säsongen. För Crewe ligger motsvarande snitt i bortaspelet i ligan på totalt 2.33 mål per match.

Grimsby har gjort minst 2 mål i de 3 senaste hemmamatcherna i ligaspelet.

Crewe har hittat nätet i 67 procent av lagets ligamatcher hittills.

För Grimsby går spelet in i 4 av de 5 senaste matcherna i ligan.

Crewe har släppt in mål i 100 procent av bortamatcherna i ligaspelet.

Speltips

För Grimsby har spelet gått in i 100 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet så här långt och i 67 procent av matcherna totalt. För Crewes del har båda lagen gjort mål i 67 procent av lagets bortamatcher i ligan hittills den här säsongen. Ett hemmalag som hittat tillbaka till formen med två raka storsegrar i ligaspelet vill nu fortsätta att plocka poäng för att undvika en repris av fjolårets kräftgång i League Two. Samtidigt vill Crewe spela till sig ännu en seger för att på allvar ta fart uppåt i tabellen. Räkna med underhållning och målkalas när två av topplagen i den engelska tredjedivisionen gör upp. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Blundell Park.

Djävulens advokat

Visserligen har Grimsby och Crewe levererat målkalas den senaste tiden. Men om vi kikar till lagens inbördes historik ser det ut som att det kan bli en kärv historia på Blundell Park. Inget av lagens sex senaste möten med varandra har slutat med att båda lagen gjort mål. Allra senast slutade det 2-0 till ett även då hemmaspelande Grimsby.


Publicerad: 7 september 2019 klockan 09:51

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
7 sep 16.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
1 500 kr

1.72

Odds

Plusmeny
MK Dons vs AFC Wimbledon
BLGM1.751 500 kr

Dela vidare!

Kommentera nedan!