Grimsby vs Oldham • Rekraketer
Annons
Speltips
League Two

Grimsby vs Oldham

Grimsby behöver en seger för att lyfta i tabellen och skapa en lucka ner till nedflyttningsstrecket. Oldham har bara vunnit en av de tre senaste och vill knipa en seger för att haka på topplagen.

Avspark: 29 dec 20.00
Annons

Grimsby har haft en tung höst i engelska League Two. Klubben, som bara vunnit fem ligamatcher så här långt in på säsongen, ligger visserligen ovanför nedflyttningsstrecket i tabellen. Men underifrån jagar jumbolagen Southend United och Stevenage som endast ligger tre respektive fem poäng efter. Med två raka förluster i ligan (senast 1-3 mot ligafemman Morecambe) behöver Grimsby nu studsa tillbaka för att skapa arbetsro över nyårshelgen. Men då krävs att hemmalaget övervinner ett rejäl spöke. Grimsby har nämligen inte vunnit mot Oldham sedan 1997. I skrivande stund ligger laget på en tjugoandraplats i tabellen med 19 poäng på 20 matcher.

Oldham inledde säsongen svagt och vann inte någon av de fem inledande matcherna i ligaspelet. Men efter det har laget lyckats få rätsida på hösten och skuggar nu topplagen i tabellen efter stabilt spel under de senaste månaderna. Oldham har vunnit fem av de åtta senaste i ligaspelet. Men med endast en seger på de tre senaste (förlust senast med 1-2 mot Harrogate) är det nu läge för gästerna att spela hem en ny trepoängare för att närma sig toppskiktet av tabellen och utmana om en uppflyttningsplats. För tillfället ligger Oldham på en fjortondeplats i tabellen med 26 inspelade poäng på 20 matcher.

Grimsby kliver över linan i 7 av de 10 senaste matcherna i ligaspelet. För Oldham passeras linan i 7 av de 8 senaste matcherna i League Two.
Oldham har gjort mål i de 5 senaste ligamatcherna och har lämnat planen mållösa i endast 22 procent av hemmamatcherna i ligan. Samtidigt har Oldham släppt in mål i 20 raka matcher i ligaspelet.
För Oldham ligger det totala målsnittet per bortamatch i ligaspelet på hela 4.00 mål. Motsvarande siffra för Grimsby på hemmaplan i League Two ligger på 2.65 mål per match.
I 4 av de 5 senaste matcherna mellan Grimsby och Oldham har det blivit minst 3 mål gjorda totalt. Det allra senaste mötet lagen emellan förra hösten slutade 2-2.

Två målrika lag gör upp om poängen under tisdagskvällen. Grimsby är piskade att vinna för att inte bli ikapp- och förbisprungna av jagande jumbolag under strecket. Samtidigt är Oldham ute efter en ny seger för att inte tappa mark i jakten på en topplacering. Framför allt gästerna har bjudit på böljande Hawaii-fotboll under hösten. Oldham snittar hela 4.00 mål per bortamatch i ligan. Laget gör i snitt 2.11 mål framåt per match på bortagräs och har samtidigt släppt in mål i 22 raka ligamatcher. Nog kan vi förvänta oss ännu en målkavalkad när ett frustrerat hemmalag möter ett mittenlag som har siktet inställt på toppen. Ser vi till inbördes möten passeras mållinan dessutom i fyra av de fem senaste matcherna lagen emellan. Allting pekar på ett nytt målkalas. Därför spelar vi att det blir minst tre mål gjorda i matchen på Blundell Park.


Publicerad: 29 december 2020 klockan 09:23

Speltipset
Tips
Ö 2.5
Avspark
29 dec 20.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr (1U)

1.85

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!