Haka vs MuSa • Rekraketer
Annons
Speltips
Ykkönen

Haka vs MuSa

Haka har rusat iväg rejält i den finska andraligan och i princip säkrat förstaplatsen. MuSa har hittat formen igen efter att ha förlorat två raka.

Avspark: 6 sep 17.30
Annons

Haka har onekligen växlat upp sedan förra årets mittenplacering och ser nu ut att säkra avancemang till den finska högstaligan med stor marginal efter en formidabel säsong. Med sex matcher kvar av säsongen har MuSa inte gett upp hoppet om ett mirakel och går fortfarande för andraplatsen i tabellen.

Hemmalag

Haka landade på en femteplats i tabellen förra säsongen och vred upp reglagen inför årets säsong. Någonting som definitivt har gett resultat. Haka har gått fram som en skördetröska i den finska andraligan och vunnit hela nitton av de tjugoen matcher som spelats hittills. Just nu är sviten uppe i tretton raka segermatcher för serieledarna som tagit mäktiga 59 poäng på 21 matcher. Avancemanget får därmed anses vara mer eller mindre klart om ingenting oförutsett händer. Ner till serietvåan TPS är i det (med sex omgångar kvar) fjorton poäng.

Fem senaste matcherna

Bortalag

MuSa är nykomlingen som stundtals kommit upp i bra fart i Ykkönen. Laget hade det förvisso tufft inledningsvis med bara två segrar på de åtta första omgångarna. Men ju längre in i säsongen vi kommit, desto vassare har det sett ut. För tillfället sladdar MuSa in på en fin fjärdeplats i tabellen med 34 inspelade poäng på 21 matcher. Även om det är elva poäng upp till andraplacerade TPS (som lagt vantarna på den enda kvalplatsen) är inte drömmen om ytterligare ett steg upp i seriesystemet död. Seger borta mot Haka kan ge klubben precis den medvind som behövs inför slutspurten av ligasäsongen.

Fem senaste matcherna

Statistik

Tre av de fyra senaste matcherna mellan Haka och MuSa slutat med att båda lagen gjort mål. Det allra senaste mötet lagen emellan slutade hela 5-1 till ett för dagen bortaspelande Haka.

Haka har gjort mål i 90 procent av lagets matcher i ligaspelet så här långt.

MuSa har hållit nollan i endast 19 procent av ligamatcherna hittills.

Haka har gjort minst 2 mål framåt i de 10 senaste hemmamatcherna i ligan.

MuSa har hittat nätet i de 8 senaste ligamatcherna på bortaplan.

Speltips

För Haka har spelet gått in i 55 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet så här långt in på säsongen. Motsvarande siffra för MuSa på bortaplan i ligan är hela 90 procent av matcherna. Haka är en maskin och med tretton raka segrar i ligaspelet blir det en tuff nöt att knäcka för gästande MuSa. Men gästerna har studsat tillbaka efter förlusterna mot EIF (1-5) och TPS (1-3) och vunnit två av de tre senaste. Samtidigt har MuSa lyckats hitta nätet i hela 90 procent av lagets bortamatcher i ligaspelet hittills. Allting talar för en ny hemmaseger för Haka. Men inte utan att bortalaget lyckats åtminstone få in en boll i nät. Spelet går dessutom in i tre av de fyra senaste matcherna lagen emellan. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Fabriksplan.

Djävulens advokat

Haka är ett monster i den finska andraligan och har kört över de flesta av sina motståndare den senaste tiden. Laget har hållit nollan i tre av de fyra senaste matcherna i ligaspelet. Och frågan är om ett desto mer svajigt MuSa har kraften och självförtroendet till att skapa någon som helst dramatik i matchen på Fabriksplan.


Publicerad: 6 september 2019 klockan 09:07

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
6 sep 17.30
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.72

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!