Halmstads BK vs Mjällby • Rekraketer
Annons
Speltips
Superettan

Halmstads BK vs Mjällby

Halmstads BK behöver en seger för att kunna ta sig över strecket. Mjällby fortsätter att jaga serieledande Varbergs BOIS i tabellen.

Avspark: 16 jun 17.30
Annons

Halmstads BK har bara tagit tre segrar totalt så här långt in på säsongen och behöver nu höja sig ett antal nivåer för att kunna avancera upp till säker mark i tabellen. Mjällby har fått upp farten efter den förlusttyngda inledningen och har förstaplatsen inom räckhåll.

Hemmalag

Halmstads BK har inte fått någon strålande start på säsongen och ser onekligen ut att få inrikta sig på en bottenstrid. Det efter att ha nosat på uppflyttning i fjol genom en femteplats. Hittills har laget bara vunnit tre av de tolv inledande matcherna i ligaspelet. Nu behöver klubben hitta formen för att kunna ta ett skutt uppåt och lämna kvalstrecket. För tillfället ligger Halmstads BK på en trettondeplats med 11 poäng på 12 matcher. En seger hemma mot ett formstarkt Mjällby skulle ge hemmalaget välbehövlig medvind i ryggen inför fortsättningen av säsongen.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Mjällby har definitivt rest sig efter den trassliga säsongsinledningen med tre förluster på de fyra första matcherna i ligaspelet. Laget är obesegrat sedan mitten av april (1-2 mot Dalkurd) och hade hela sju raka segrar i ligan innan den oavgjorda matchen mot Brommapojkarna senast. Mjällby ligger just nu på en andraplats i tabellen med 25 inspelade poäng på 12 matcher. Med tanke på att Varbergs BOIS fortsätter att trumma på i toppen behöver nu gästerna få med sig en seger från Örjans Vall för att kunna hålla jämna steg med (och utmana) serieledarna.

Fem senaste matcherna

Statistik

De tre senaste matcherna mellan Halmstads BK och Mjällby har slutat med att båda lagen gjort mål. Allra senaste mötet slutade hela 3-3.

Halmstads BK har hittat nätet i 67 procent av ligamatcherna på hemmagräs.

Mjällby har släppt in mål i 80 procent av lagets bortamatcher i ligaspelet.

Halmstads BK har hållit nollan i endast 33 procent av ligamatcherna på hemmaplan.

Mjällby har gjort minst 1 mål framåt i de 11 senaste matcherna i ligan.

Speltips

För Halmstads BK har båda lagen gjort mål i 50 procent av lagets ligamatcher på hemmaplan så här långt in på säsongen. Motsvarande siffra för Mjällby på bortaplan är hittills hela 80 procent. Ett hemmalag i poängnöd behöver få med sig ett resultat för att kunna kliva öve kvalstrecket i tabellen. Och efter krysset mot Brommapojkarna senast (1-1) måste nu även Mjällby studsa tillbaka för att inte luckan upp till serieledande Varbergs BOIS ska öka ytterligare. Halmstads BK har gjort mål i 67 procent av lagets hemmamatcher och samtidigt hållit nollan i endast två av de sex senaste matcherna på hemmagräs. Mjällby har gjort mål i de elva (!) senaste ligamatcherna. Allting talar för en sprakande tillställning mellan två lag som kommer att gå för segern nu när vi snart når halvtid i Superettan. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Örjans Vall.

Djävulens advokat

Halmstads BK har nollats i tre av de fyra senaste matcherna i ligaspelet och visar inte direkt prov på någon strålande form för tillfället. Samtidigt ställs de mot ett revanschssuget Mjällby som vill studsa tillbaka efter det snöpliga krysset borta mot Brommapojkarna (mål i slutminuten) i den senaste ligaomgången.


Publicerad: 16 juni 2019 klockan 11:28

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
16 jun 17.30
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.95

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!