Hammarby vs IFK Göteborg • Rekraketer
Annons
Speltips
Allsvenskan

Hammarby vs IFK Göteborg

Hammarby behöver studsa tillbaka efter tung förlust i ligaspelet senast. IFK Göteborg är på väg uppåt i tabellen efter en rejäl formtopp.

Avspark: 15 sep 15.00
Annons

Hammarby har hittat formen de senaste månaderna och bara förlorat en av de nio senaste matcherna i ligaspelet. Laget har nu siktet inställt på att ta en plats bland de tre främsta och vill studsa tillbaka efter torsken mot IFK Norrköping (0-2) senast. IFK Göteborg har sprattlat till igen och med tre raka segrar i ligan finns nu hopp om att kunna krympa luckan till topptrion ytterligare.

Hemmalag

Hammarby hade några tunga veckor innan sommaren. Men från juli och framåt har klubben fått saker och ting att fungera igen. Med sju segrar på de nio senaste matcherna i ligaspelet finns definitivt hopp om att kunna sluta bland de tre främsta i tabellen (och därmed få en chans i Europa) och om möjligt utmana om titeln. Just nu ligger Hammarby på en femteplats i tabellen med 41 poäng på 22 matcher. Men med sex poäng upp till serieledande Djurgården behöver Bajen nu knipa en seger (framför allt efter förlusten mot IFK Norrköping senast) för att sätta press uppåt.

Fem senaste matcherna

Bortalag

IFK Göteborg har överraskat positivt den här säsongen och återfinns i toppen av tabellen. Det trots att laget blev nederlagstippade av experterna inför säsongen. Men tränaren Poya Asbaghi har lyckats krama ur fina resultat ur truppen och med tre raka segrar i ligaspelet har nu Blåvitt en fin möjlighet att ta rygg på (och i förlängningen förhoppningsvis kliva förbi) topptrion. För tillfället ligger IFK Göteborg på en sjätteplats med 41 inspelade poäng på 22 matcher. En seger i sexpoängsdrabbningen med Hammarby skulle ge göteborgarna fin bränslepåfyllnad i en redan stekhet toppstrid.

Fem senaste matcherna

Statistik

I fyra av de sju senaste matcherna mellan Hammarby och IFK Göteborg har båda lagen hittat nätet. Men allra senaste mötet lagen emellan tidigare i år slutade mållöst.

Hammarby snittar hela 4.00 mål totalt per hemmamatch i ligaspelet.

IFK Göteborg har gjort minst 2 mål framåt i de 3 senaste ligamatcherna.

Hammarby har gjort minst 2 mål framåt i de 9 senaste hemmamatcherna i ligan.

IFK Göteborg har hållit nollan i endast 18 procent av bortamatcherna i ligan.

Speltips

För Hammarby har spelet gått in i 70 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet så här långt in på säsongen. För IFK Göteborg ligger motsvarande siffra på bortaplan i ligan på hela 82 procent. Hammarby har verkligen lyckats göra Tele2 Arena till en borg och (utöver fyra raka segrar) gjort mål i hela tio hemmamatcher i rad. I var och en av de nio senaste matcherna på hemmagräs har Bajen gjort minst två mål framåt. Nu ställs laget mot ett IFK Göteborg på kraftig uppgång och med en fin formkurva i ryggen. Laget har vunnit fyra raka matcher i överlägsen stil och ser nu en placering bland de tre främsta inom räckhåll efter de senaste veckornas resultat. Allting talar för en sprakande tillställning mellan två lag som vill åt tre poäng för att kunna ta ett skutt uppåt i tabellen. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Tele2 Arena.

Djävulens advokat

För Hammarbys del går spelet endast in i en av de fyra senaste matcherna. I två raka raka matcher har något av lagen blivit nollade. Även för IFK Göteborgs del vittnar den senaste tidens resultat möjligtvis för ett trendbrott vad gäller defensiven. Laget har nämligen lyckats hålla nollan i de tre senaste matcherna.


Publicerad: 15 september 2019 klockan 10:35

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
15 sep 15.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

1.66

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!