Hammarby vs Trelleborg • Rekraketer
Annons
Speltips
Allsvenskan

Hammarby vs Trelleborg

Hammarby jagar förstaplatsen i en hård kamp om ligaguldet. Trelleborg krigar i botten av tabellen för att undvika nedflyttning.

Avspark: 5 aug 00.00
Annons

Hammarby har hittat tillbaka till storformen efter en svacka och har medvind efter två raka storsegrar. Nu jagar klubben rivalen AIK i toppen av tabellen och ställer in siktet på ett nytt ligaguld. Trelleborg är i desperat behov av poäng för att ta sig över nedflyttningsstrecket och säkra nytt kontrakt i Allsvenskan.

Hemmalag

Hammarby inledde säsongen strålande och vann åtta av de nio första matcherna i ligaspelet. Efter en kort svacka har klubben nu studsat tillbaka in i titelstriden och har två segrar i ryggen inför hemmamötet med Trelleborg. Just nu ligger laget på en andraplats med 33 poäng på 15 matcher. I händelse av en storvinst mot skåningarna kliver Hammarby upp på förstaplatsen och petar ned rivalerna AIK. Motivationen och hungern finns definitivt hos tränare Stefan Billborns mannar. Inför mötet med Trelleborg saknas Oscar Krusnell och Rebin Asaad i truppen. Men anfallaren Imad Khalili och klubbikonen Kennedy Bakircioglu är tillbaka och redo för spel.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Trelleborg har inte imponerat så här långt in på säsongen. Med bara tre segrar har skåningarna försatt sig i en besvärlig situation i botten av tabellen. Laget ligger för tillfället näst sist på en femtondeplats med blott 12 inspelade poäng på 15 matcher. Klubben behöver en rejäl uppryckning om nytt kontrakt ska säkras. Men formkurvan talar för att raset fortsätter. Laget har förlorat fyra av de fem senaste matcherna och saknar helt självförtroende. Till matchen mot Hammarby reser Trelleborg utan skadade duon Erik Andersson (som är på bättringsvägen) och Salif Camara Jönsson.

Fem senaste matcherna

Statistik

Hammarby har historiskt sett vunnit de flesta sammandrabbningarna med Trelleborg. Senaste mötet lagen emellan i förra omgången slutade 3-1 till Hammarby.

Hammarby har vunnit 75 procent av sina hemmamatcher.

Trelleborg har gjort mål i sina 8 senaste matcher.

Hammarby snittar totalt 4.00 mål per match på hemmaplan.

Trelleborg har släppt in minst 2 mål i sina 5 senaste matcher.

Speltips

Hammarby har höjt moralen efter en tung sommarperiod och kliver stärkta ut på hemmagräset efter två raka segrar. Hemmalaget har bäst offensiv i Allsvenskan och är svåra att rubba på hemmaplan. Ett stukat Trelleborg har inte vunnit någon av de sex senaste matcherna och ser ut att gå mot nedflyttning. Hammarby behöver en seger för att ta rygg på serieledande AIK och har verkligen fått fart på anfallsspelet i de senaste ligaomgångarna. En rejäl urladdning av hemmalaget väntas. Därför spelas att Hammarby vinner matchen och att det blir totalt över 2.5 mål gjorda på Tele2 Arena.

Djävulens advokat

Trelleborg befinner sig i en rejäl kris och kommer inte att lägga sig platt på Tele2 Arena. Hammarby har förvisso rest sig efter sommaruppehållet, men en sämre period innan dess (bland annat hemmaförlust mot Östersunds FK) ger skåningarna hopp om att det går att rubba sina motståndare för dagen. Hammarby har bara hållit nollan på hemmaplan i en match den här säsongen. Får Trelleborg in ett mål finns möjlighet att skaka om hemmalaget och sno med sig åtminstone en poäng hem till Skåne om inte Hammarby lyckas fullt ut med sin (för all del blomstrande) offensiv.


Publicerad: 5 augusti 2018 klockan 14:42

Speltipset
Tips
1 + Ö 2.5
Avspark
5 aug 15.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
2 000 kr

1.57

Odds

Plusmeny
Mjøndalen vs Strömmen
1X + Ö 2.51 000 kr1.66
Sogndal vs Levanger
1 (AH -1.0)500 kr1.75
Bröndby vs Nordsjälland
BLGM1 500 kr1.57
Lilleström vs Molde
X2 + U 4.51 500 kr1.66

Dela vidare!

Kommentera nedan!